İzmir konut satışlarında İstanbul’u 10’a katladı
İHA

ge

Her yıl yaklaşık 1,5 milyon konutun satıldığı Türkiye’de doğayla iç içe yaşam alanları yurt içi göç hareketlerini de etkiliyor. Son yıllarda Ege Bölgesi’ne gösterilen ilgi, bunun en önemli örneği.

127 BİNDEN FAZLA GÖÇ ALDI

İstanbul ve Ankara’dan İzmir’e göç edenlerin son 5 yılda yüzde 40 arttığını açıkladı. Büyük şehirlerdeki yaşam kalitesinin düşmesi, insanları daha yaşanabilir alternatiflere yöneltiyor. İzmir, 2017 yılında 127 binden fazla göç aldı.

İzmir’den İstanbul’a göç edenlerin sayısı son 5 yılda yüzde 9 azalırken, İstanbul’dan İzmir’e göç edenlerde yüzde 50 artış görüldü. Bu göç hareketinin sonucunda, İzmir’deki konut satışları son 5 yılda yüzde 16 büyüme göstererek İstanbul ve Ankara’yı geride bıraktı.

İZMİR EN ÇOK İLGİ GÖREN ŞEHİRLERDEN

Türkiye’de her yıl düzenli olarak artan konut satışlarıyla ilgili dikkat çekici gelişmeler yaşanıyor. Türkiye’nin en kalabalık iki şehri olan İstanbul ve Ankara çevre illere göç verirken, İzmir ise en çok ilgi gösterilen şehirlerden biri oldu.

Yapılan araştırmaya göre, son 5 yılda İzmir’deki konut satışlarında yüzde 16 büyüme görülürken, Ankara’da bu oran yüzde 9, İstanbul’da ise yüzde 1,5 oldu. İzmir’in 2020 yılına kadar en az 150 bin kişilik yeni göç almasının bekleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)