İtalya'ya kaçmaya çalışan 51 göçmen İzmir'de yakalandı
İHA

1

Bu sabaha karşı saat 04.45 sıralarında, Çiftlik Mahallesi Karaabdullah Burnu açıklarında şüphe üzerine bir yatı durduran Sahil Güvenlik ekipleri, yatın içinde çok sayıda sığınmacı olduğunu tespit etti.

51 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

Sığınmacıları Sahil Güvenlik botuna alan ekipler, yatı yedeklerine bağlayarak Çeşme iskelesine getirdiler. Suriye uyruklu 51 sığınmacıyı Çeşme iskelesine çıkaran Sahil Güvenlik ekipleri, yatı kullanan Rusya ve Belarus uyruklu 2 kişiyi insan kaçakçılığı şüphesi ile gözaltına alarak sorgulanmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı’na sevk etti.

YATIN SAHİBİNE ULAŞMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Sığınmacıların yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılayan Sahil Güvenlik ekipleri, işlemlerinin tamamlanması için Çeşme Jandarma Komutanlığı’na sevk ettiler. Edinilen bilgiye göre, sığınmacıların kaçmaya çalıştığı Lara 09 adlı Türk bandıralı yatın, Çeşme Marina’dan 15 Ekim tarihinde çıkış yaptığı belirlendi. Yatın Çeşme Marina’daki kayıtlarını inceleyen Sahil Güvenlik yetkilileri, yatın sahibine ulaşmak için harekete geçti.

İtalya'ya kaçmaya çalışan 51 göçmen İzmir'de yakalandı

YAKIT DEPOLARININ DOLU OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

El konulan ve Çeşme Marina’ya bağlanan Lara 09 adlı yatta yapılan aramada çok sayıda içme suyu ve yiyecek malzemesi bulundu. Yatın yakıt deposunun ve yedek yakıt depolarının da dolu olduğu tespit edildi. İlçe Jandarma Komutanlığı’nda kimlik tespit çalışmaları devam eden sığınmacıların işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü’ne sevk edileceği öğrenildi.

İtalya'ya kaçmaya çalışan 51 göçmen İzmir'de yakalandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)