İstanbul Finans Merkezi'nde çalışmalar başlıyor

İstanbul Finans Merkezi’nde SPK ve BDDK binalarının temelinin gelecek hafta atılması planlanıyor.

İstanbul Finans Merkezi'nde çalışmalar başlıyor

"PROJELER 2-3 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK"

Konuyla ilgili açıklama yapan Turan, gelecek hafta İstanbul Finans Merkezi’nde (İFM) 3 önemli kamu kurumdan ikisinin binalarının temel atma törenini gerçekleştireceklerini ifade ederken proje büyüklüğü 3 milyar lirayı geçecek olan bu yapıların Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) ait olacağını belirtti.

Turan, "Merkez Bankası binası için de protokol imzalandığını o kapsamda sürecin ilerletildiğini belirtirken “BDDK ve SPK için inşaat süreci başlıyor. İhaleleri yaptık, projeleri bitirdik. Haftaya ilk kazmayı vuracağız. Projeler 2-3 yıl içinde tamamlanır. Merkez Bankası kampusunda ofis, ticaret alanı, otel de yer alacak” diye konuştu.

İstanbul Finans Merkezi'nde çalışmalar başlıyor

MİMARİDE SELÇUKLU VE OSMANLI ESİNTİSİ

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi’nde Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank gibi kamu bankalarının inşaatları da bulunuyor. Habertürk'ün haberine göre, İstanbul Finans Merkezi’nin Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek tasarlandığını dile getiren Ergün Turan, Tarihi Yarımada, Topkapı Sarayı ve Kapalıçarşı’nın etkilerinin bugüne taşınmasının amaçlandığını ifade etti.

Turan, Ataşehir’de E5 ile TEM otoyollarının kesiştiği alana inşa edilecek İFM’nin konumu ve mimarisiyle Anadolu yakasının simgesi olarak tasarlandığını vurguladı.

İstanbul Finans Merkezi'nde çalışmalar başlıyor

ALTI AVM ÜSTÜ ÜST KURUL BİNASI

TOKİ Başkanı Ergün Turan, İFM kampusunda, 3 bin kişilik kongre ve kültür sarayı, kütüphane, oteller, okul, kreş, cami, sağlık merkezi, itfaiye, karakol gibi destek ve hizmet birimlerinin yer alacağını açıkladı. Ergün kamu binalarının altının AVM benzeri ticari ünitelerden oluşacağını açıkladı.