Instagram'a bağış etiketi özelliği gelecek
ensonhaber.com

Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde bir konferans sırasında, şirketin 2019 yol haritasını açıklamış ve ağırlıklı olarak ticaret konusu üzerinde duracaklarını belirtmişti.

Instagram'ın android uygulamasında bulunan yeni kodlara göre, şirket kâr amacı gütmeyen kuruluşlara gelir sağlamak için, Instagram hikayelerde kullanılabilecek bir bağış etiketi özelliği üzerinde çalışıyor.

instagram

INSTAGRAM BAĞIŞ NASIL KULLANILACAK?

Instagram, bağış özelliği ile kullanıcıların kuruluşlara bağış yapmasını sağlayacak. Instagram hikaye paylaşma ekranında, hikayelere eklenilen çıkartma, GIF veya anket gibi seçeneklerin yanında bir de 'Bağış' butonu olacak.

Bağış butonuna bastıktan sonra herhangi bir işletmeyi arama ekranı çıkacak ve desteklemek istenilen işletme seçilip, o işletme için bağış toplanabilecek.

story

Bir Facebook sözcüsü yaptığı açıklamada, bu özelliğin bütün kullanıcılara açılmasının henüz erken olduğunu ve şu an üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Çeşitli test aşamalarından geçtikten sonra kullanıma açılacak bağış özelliği, kullanıcıların kâr amacı gütmeyen kuruluşlara para kazandırmasını sağlayacak.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji