İnşaat sektöründe iş sağlığı çalıştayı yapıldı

sdfsdf

Müteahhitler Derneği Başkanı Hamza Aygün'ün konuşması ile başlayan çalıştayda Aygün; "İnşaat işlerinde iş sağlığı ve güvenliği alanındaki sorunlardan kaynaklı kazalar ve hastalıklar ülkemizin önemli sorunlarından birisidir. Amacımız; iş sağlığı ve iş güvenliği çalıştayı ile yaşanılan aksaklıkları ele almaktır. Yasa koyucular ile uygulayıcılar arasında köprü kurarak uygulamada yaşanılan aksaklıkları gidermeyi amaçlamaktır. Gemlik Müteahhitler Derneği olarak yaptığımız çalışmalarla üyelerimize ve sektöre fayda sağlamak istemekteyiz" dedi.

İŞ KAZALARININ ÜLKE EKONOMİSİNE ZARARI

Bursa SGK İl Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz ve Sosyal Sigortalar Denetmeni Erden Çakar'ın katılımları ile devam eden çalıştayda, Özufuk İnşaat firma ortaklarından Ahmet Küçük, Arı İnşaat firma sahibi Galip Arı ve Mustafa Yiğit İnşaat firma sahibi Mustafa Yiğit, sektörde yaşadıkları tecrübeleri ve aksaklıkları dile getirerek çalıştaya katkı sağladılar.

Yeni yasal düzenlemeler sonucunda işverene yüklenilen sorumluluklardan bahseden Yılmaz, iş kazalarının ülke ekonomisine olan zararlarına dikkat çekti. Sosyal Sigortalar Denetmeni Erden Çakar ise iş kazaları sonrasında gerçekleştirilen denetlemelerde dikkat edilen unsurlar ve prosedürler hakkında bilgi aktarımında bulundu.