İngiliz polisi camiye ayakkabı ile girdi
ensonhaber.com

İngiltere’nin High Wycombe bölgesinde bulunan bir camii'de, polislerin camiye ayakkabı ile girmesi sonucunda sert bir tartışma yaşandı. Camide bulunan cemaatin öfkesiyle karşılaşan polise bazı kişiler sert müdahale göstererek, “Çabuk dışarı çık” şeklinde bağırdı.

İngiliz polisi camiye ayakkabı ile girdi

AYAKKABI İLE CAMİ'YE GİRDİLER

High Wycombe'deki bir anlaşmazlık üzerine bölgeye gelen polisler, Townfield Camii'sine girdiler. İngiliz polislerin ayakkabıyla girmesinin ardından cami içindeki grup buna oldukça sinirlendi.

Polisler ve cami içindeki grup arasındaki tansiyonun yükselmesinin ardından polis cami içindeki insanlardan sakin olmalarını istedi, ancak bunu yaparken halen ayakkabılarını çıkartmamıştı. Bunun üzerine daha da öfkelenen cami cemaati polislere "Çık dışarı" diye bağırdı.

İngiliz polisi camiye ayakkabı ile girdi VİDEO

İngiliz polisi camiye ayakkabı ile girdi

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Olayın ardından yaşananlar ile iglili bölge emniyeti açıklamada bulundu. Polislerin camiye herhangi bir ihbar üzerine gelmediğini, sadece denetim için içeri girdikleri belirtilirken, camide kimsenin gözaltına alınmadığı açıklandı.

İngiliz polisi camiye ayakkabı ile girdi

Dini değerlerin yok sayılarak ayakkabı ile camiye girilmesi büyük tepki toplarken, emniyet kaynaklarından herhangi bir özür açıklaması yapılmadı. Sosyal medya'da yayınlanan video yüzbinlerce kez izlendi.