İnanç Kabadayı'dan sektöre yönelik açıklamalar

Gizem Kanat / Ensonhaber Emlak

Ürettiği projelerle Türkiye'de ve dünyada birçok ilke imza atan Ege Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Ensonhaber.com takipçileri için gayrimenkul sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İnanç Kabadayı'dan sektöre yönelik açıklamalar

Türkiye'de gayrimenkul sektörüne olan ilginin çok yoğun olduğunu belirten İnanç Kabadayı, kentleşme oranları, artan gelir seviyesi, mega projeler ve kentsel dönüşüm projeleri gibi farklı etkenlerle önümüzdeki yıllarda da gayrimenkul sektörünün Türkiye ekonomisi için en önemli sektörlerden biri olmaya devam edeceğini belirtti. 2015 yılının iki seçim atlatmasına rağmen güzel bir satış rakamı yakaladığını belirten Kabadayı, 2016'nın sektör açısından çok daha iyi bir yıl olacağını dile getirdi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN 3 SAC AYAĞI VAR"

Kentsel dönüşüm ile ilgili bilgiler veren Kabadayı, "Kentsel dönüşüm geliştiriciler, yerel idareler ve hak sahipleri olmak üzere 3 sac ayağından oluşuyor. 3 tarafın ortak çalışmalarıyla kentsel dönüşümü hızlandırmamız lazım. Kentsel dönüşüm ile ilgili çok önemli kanunlar çıkarıldı ve çalışmalar başladı. 7 milyon konutun 20 yıllık bir sürede dönüşmesinden bahsediliyor. Alt yapıyı da hızlı bir şekilde yenilememiz ve değiştirmemiz lazım" dedi.

İnanç Kabadayı'dan sektöre yönelik açıklamalar İZLE

"PROJELERDE ÖNCELİĞİMİZ ULAŞIM"

Ege Yapı olarak proje çalışmaları yaparken en önemli unsurun ulaşım olduğuna dikkat çeken Kabadayı, "Şehrin merkezi yerlerinde ve ulaşım aksına olan yakınlığı bizim birinci önceliğimiz, altın üçgen diye belirttiğimiz Kartal, Kağıthane ve Basın Ekspres hattı İstanbul'un en önemli noktaları. Bu bölgelerde arz az talep yoğun. Bu bölgelerde yapılan projeler hem yatırım zamanında hem de yatırımdan sonra katma değer oluşturuyor" dedi.

KARMA PROJELERDE İDDİALIYIZ

Türkiye'nin en fonksiyonlu karma projesini Batışehir'de inşa ettik diyen Kabadayı, "Batışehir, camiden konuta, ofisten otele, okuldan kreşe, alışveriş meydanlarından yeşil alanlarına kadar çok farklı fonksiyonların oluşturduğu bir proje. Aynı zamanda Türkiye'nin en önemli konularından olan enerji tüketimini göz önünde bulundurarak Türkiye'de ilk güneş enerjisi panellerini yine Batışehir projemizde kullandık" dedi.

İnanç Kabadayı'dan sektöre yönelik açıklamalar

2016'DA 6 YENİ PROJE

35 yıllık birikimiyle 100'ün üzerinde farklı projeye imza attığını dile getiren Kabadayı, 2016'da Kağıthane, Çekmeköy, Fatih Yedikule, Beylerbeyi, Maslak ve Beyoğlu'nda 6 yeni projeye imza atacaklarının altını çizdi.

"SERTİFİKALI İŞÇİ SEKTÖRÜN KALİTESİNİ ARTIRACAK"

Mayıs ayından itibaren yürürlüğe girecek olan 40 meslek dalını kapsayan 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' şartı ile ilgili de görüşlerini bildiren Kabadayı, "Bu konu iş güvenliği açısından çok önemli, artık inşaatlarda belgesi olmayan ustalar çalışamayacak. İnşaatlarımızı işini bilen, kaliteli ustalara emanet edeceğiz. Bu da sektörün kalitesi açısından çok önemli olacak" dedi.