İETT şoför kabinlerini değiştiriyor
İHA

2

Geçtiğimiz hafta metrobüs şoförüne gerçekleşen şemsiyeli saldırı sonrası metrobüs yoldan çıkmış ve altı aracını altına almıştı. Kazada 11 kişi yaralanırken, metrobüs şoförüne saldıran zanlı tutuklanmıştı.

İETT, GÜVENLİK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Bu olayın ardından İETT Genel Müdürlüğü şoförlerin güvenliği için düğmeye bastı. İETT İşletmeleri Genel Müdürü Arif Emecen, İkitelli’deki İETT Genel Müdürlüğü’ndeki garajda Metrobüs’te yaşanan şemsiye saldırısından sonra yeni yapılacak olan kabin prototipini canlandırmalı test etti.

İETT şoför kabinlerini değiştiriyor

Genel Müdür Emecen, yeni yapılacak olan kabinin saldırılara karşı yeterli koruma sağlamadığını belirterek yeniden dizayn edilmesi talimatını verdi. Emecen, yaptığı uygulamalı testte saldırı anını canlandırarak kabinin dışarıdan müdahale olmayacak şekilde yükseltilmesini ifade etti.

İETT şoför kabinlerini değiştiriyor VİDEO

AÇIK YER SÜRGÜLÜ CAM İLE KAPATILACAK

Kabinde bulunan kapı açma penceresinden de şemsiye ile saldırı yapılmaması için gerekli tedbirlerin alınarak açık yerin sürgülü cam ile kapatılmasına karar verdi. İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki otobüslerden 265’inin şoför güvenlik kabini, şemsiyeli saldırı öncesi siparişinin verildiği açıklandı. Saldırı sonrası, mevcut kabinler ve yeni sipariş edilen kabinlere yüksek koruma dizaynı getiriliyor.

İETT şoför kabinlerini değiştiriyor

İETT şoför kabinlerini değiştiriyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)