AKOM'dan İstanbullulara yağış uyarısı
DHA

İstanbul'un yarından itibaren yağışlı havanın etkisi altına girmesi beklenirken AKOM'dan da uyarı geldi.

SAĞANAĞA KARŞI DİKKAT

AKOM'dan yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi; "Yarın İstanbul'un genelinde öğle saatlerinden itibaren kuvvetli beklenen sağanak yağmurun perşembe sabahına kadar aralıklarla kuvvetli yağacağı tahmin ediliyor."

METEOROLOJİ DE UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da bugün beklenen sağanak yağışın öğleden sonra etkisini artıracağını bildirdi.

Açıklamada; "Bugün İstanbul'da beklenen sağanak yağışların öğleden sonra etkisini artıracağı ve gece yarısına kadar kuvvetli poyraz ile birlikte metrekareye 25-50 kilogram yağış düşeceği tahmin ediliyor.Meydana gelebilecek su baskını ve ulaşımda aksamalar gibiolumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor" denildi.

AKOM'dan İstanbullulara yağış uyarısı

RİSKLİ ZAMAN, İŞ ÇIKIŞ SAATLERİ

Çarşamba günü sabah saatlerinde ağırlıklı Avrupa yakasında görülmesi beklenen yağışların, öğleden sonra il geneline yayılması tahmin ediliyor. Yağışlı hava dalgasının, özellikle iş çıkış saatlerine doğru (16:00-18:00) il genelinde kuvvetleneceği ve Çarşamba gecesi geç saatlere kadar kuvvetli poyraz rüzgarı ile birlikte etkisini sürdürmesi bekleniyor. Yağışın etkili kısmının iş çıkışı saatlerine denk gelmesi İstanbul trafiğinde aksamalara neden olabilir.

Son meteorolojik modellere göre, 24 saat içerisinde il genelinde metrekareye 25-50 kilogram  (yer yer 50-85 kilogram) arası yağış düşmesi tahmin ediliyor. Yağışla birlikte sıcaklıklar gündüz 15-16 derecelere kadar gerileyecek. İstanbulluların Çarşamba öğleden sonra ile Perşembe sabah saatleri arasında görülecek yağışlar sebebiyle meydana gelebilecek su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)