İBB'den 10 günlük tanzim bilançosu
AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 11 Şubat itibarıyla başlatılan 'Üreticiden Tüketiciye Doğrudan Sebze' satışları devam ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığınca yürütülen 'Enflasyonla Topyekûn Mücadele' kampanyasına destek olmak amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın da desteğiyle 50 farklı noktada kurulan tanzim satış noktalarında, vatandaşlara 8 çeşit sebze uygun fiyatta satılıyor.

İBB'den 10 günlük tanzim bilançosu

10 GÜNDE 2 BİN 894 TON SEBZE SATILDI

Bu kapsamda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELTUR tarafından yürütülen tanzim satışlarında, 10 günde 2 bin 894 ton sebze satışı gerçekleşti.

Bu sürede bin 222 ton domates, 843 ton patates, 436 ton soğan, 144 ton ıspanak, 111 ton çarliston biber, 62 ton sivri biber, 43 ton salatalık ve 33 ton patlıcan vatandaşa satıldı. İstanbullular, en çok domates satın aldı.

İBB'den 10 günlük tanzim bilançosu

TANZİM'DE YENİ YOL HARİTASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tanzim satış uygulamasında 31 Mart sonrasında yeni bir yol haritasının çizileceğini belirtti. Farklı stratejilerle tanzim uygulamasının yayılacağını açıklayan Erdoğan fiyatların düşürülene kadar uygulamaların devam ettirileceğini belirtti.

İBB'den 10 günlük tanzim bilançosu

Erdoğan "Fiyatlar yarı yarıya indi, daha da aşağı iniyor, inecek. 31 Mart'a kadar bu iş düzeldi düzeldi, düzelmedi biz yola devam edeceğiz. TESKOMB, TESK, bu kuruluşlarla ilgili bakanlarım bir araya gelecek ve bunlarla müşterek olarak yola çok daha farklı bir şekilde devam edeceğiz. Nerede bir mahalle arasında, şurada burada market varsa onlarla anlaşacağız ve onlarla bu yolculuğu sonuna kadar devam ettireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tanzimde yeni yol haritasını duyurdu VİDEO


DOMATES 3, PATATES - SOĞAN 2 LİRA

BELTUR Genel Müdürü Ahmet Ketenci,  kurulan tanzim satış noktalarında; domatesin 3, patatesin 2, soğanın 2, patlıcanın 4.5, salatalığın 4, ıspanağın 4, çarliston biber ve sivri biberin 6 liradan satıldığını söyledi.

Vatandaşın tanzim satış noktalarına yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Ketenci, şöyle konuştu:

"Tanzim satış noktalarıyla ülke genelinden toplanan birinci sınıf kaliteli ürünleri, üreticiden tüketiciye direkt ulaştırıyoruz. Vatandaşlarımız, tanzim satış noktalarına yoğun ilgi gösteriyor, bu noktalardan sebze ihtiyaçlarını gideriyor. Vatandaşlarımızın rahatça alışveriş yapabilmeleri için çadırları büyütmeye başladık."

FİYATLAR DÜŞTÜ

Tanzim noktalarında sebze satışlarının başlamasıyla sebze halleri ve marketlerde de fiyatlar büyük oranda düştü.

Tanzim satışları öncesi ve sonrası hallerdeki ortalama fiyatlar şöyle:

Ürün 4 Şubat hal satış fiyatı (lira) 20 Şubat hal satış fiyatı (lira) Domates 6 3 Çarliston biber 11 6 Sivri biber 12 8 Ispanak 6 4,5 Soğan 6 2,5 Patates 4 2,5 Patlıcan 11 5 Salatalık 6 4,5

Tanzim satışları öncesi ve sonrası marketlerdeki ortalama fiyatlar şöyle:

Ürün 4 Şubat market satış fiyatı (lira) 20 Şubat market satış fiyatı (lira) Domates 6 3,5 Çarliston biber 15 8 Sivri Biber 14 8 Soğan 5 3,5 Patates 5 3,5 Patlıcan 12 5,5 Salatalık 7 5 Ispanak 10 5,5

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)