Hükümet güvenoyu aldı

1

65. Cumhuriyet Hükümeti, Meclis'te 315 oyla güvenoyu aldı. "Bu çatı altında güvenoyu aldıktan sonra artık 79 milyonun hükümetiyiz" diyen Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk'ün 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyeceklerini söyledi.

315 KABUL, 138 RET

TBMM’de 65’inci hükümetin güven oylamasına 453 milletvekili katıldı. Meclis’te 317 sandalyesi bulunan AK Parti, oy kullanamayan Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve yurtdışında toplantı için görevli olan bir milletvekili dışında 315'le firesiz kabul oyu verirken muhalefetten 138 ret oyu çıktı.

Hükümet güvenoyu aldı

BAHÇELİ BİZZAT TEBRİK ETTİ

Oylamaya muhalefetten katılan tek lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Teşekkür konuşmasında muhalefeti özel olarak ifade eden Başbakan,kürsüden inince Bahçeli ve muhalefetten yöneticilerin yanına gidip tokalaştı.

Hükümet güvenoyu aldı

Başbakan Binali Yıldırım'dan teşekkür konuşması İZLE

TEŞEKKÜR KONUŞMASI YAPTI

Başbakan Yıldırım, 65. Hükümet'in 315 oyla güvenoyu almasının ardından, TBMM Genel Kurulu'nda bir teşekkür konuşması yaptı.

Yüce Meclise, hükümete gösterdiği güven için teşekkür ederek, şükranlarını sunan Başbakan Yıldırım, 65. Cumhuriyet Hükümeti'nin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yıldırım, "Cenabı Mevlam'dan hayırlı hizmetler yapmamızı niyaz ediyorum." ifadesini kullandı.

Hükümet güvenoyu aldı

DAVUTOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Başbakan Yıldırım, görevi devraldığı 64. Hükümet'in Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu üyelerine yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkürlerini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"65. Hükümet'in programı esnasında görüşlerini dile getiren bütün milletvekillerimize, muhalefet partisi grup başkanvekillerine ve bu program üzerinde eleştirileriyle, önerileriyle bize ışık tutan bütün milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Şüphesiz eleştiriler, uyarılar, öneriler bizim için yol göstericidir, daha güzel kararlar, daha doğru işler yapmamız için mutlaka yardımcı olacaktır. AK Parti hükümetleri olarak bizim bir özelliğimiz var, seçimlerde ne kadar oy alırsak alalım, bu çatı altında güvenoyu aldıktan sonra artık herkesin hükümetiyiz, 79 milyonun hükümetiyiz. Güzel ülkemiz, Türkiyemiz, 65. Hükümet döneminde çok daha güzel hizmetleri, geçmiş dönemde yapılan hizmetlere ilave ederek Mustafa Kemal Atatürk'ün 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla yürüyecektir."

"BİRLİK, KARDEŞLİK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALŞACAĞIZ"

"Demokrasimizi daha da ileri düzeye taşıyacağız, insan hak ve hürriyetlerini çok daha geliştireceğiz, milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliğinin daim olması için gece gündüz demeden çalışacağız." diyen Binali Yıldırım, şunları söyledi:

"Milletimizin barışı, huzuru için hayatını seve seve veren şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilere acil şifalar diliyorum. Yüce Meclis'imizinden güvenoyu alan 65. Hükümet'in, üyeleri ve başkanı olarak, bir kez daha duyduğunuz güvenden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Hükümet güvenoyu aldı
Güven oylamasının ardından Başbakan Yıldırım ve kabine üyeleri tebrikleri kabul etti.