Huawei'den yeni dizüstü bilgisayar: MateBook 13
ensonhaber.com

Huawei, sessizce dizüstü bilgisayar sektöründe ilerlemeye devam ediyor. Telefonlar kadar pek bilinmese de, Huawei'nin MateBook X ve MateBook X Pro dizüstü bilgisayarları, satın alabileceğiniz en iyi Windows dizüstü bilgisayarlarından ikisiydi. Şimdilerde ise Huawei, yeni dizüstü bilgisayarı olan MateBook 13 ile geri döndü.

huawei

Önceki Huawei dizüstü bilgisayarlarda olduğu gibi MateBook13, hoş bir 3:2 en boy oranına ve çok dar çerçevelere sahip. 2160 x 1440 çözünürlüğündeki ekran, sRGB renk paletinin hepsini destekliyor. Gümüş ve gri kaplamaları sayesinde MateBook 13, az da olsa MacBook Air'ı andırıyor.

matebook 13

MateBook 13, Intel'in en yeni 'Whiskey Lake' işlemcileri ile birlikte geliyor. i5 ve i7 işlemcili iki farklı modeli bulunan laptop, Nvidia MX150 grafik kartına sahip. i5 işlemcili modeli 256GB depolama alanına sahip MateBook 13'ün, i7 işlemcili modeli ise 512GB depolama ile birlikte geliyor.

huawei

FİYATI VE SATIŞ TARİHİ

Her iki seçeneği de 8GB RAM ile donatılmış bilgisayarda, iki adet USB-C portu ve bir kulaklık girişi bulunuyor. i5 işlemcili modeli 999 dolar, i7 işlemcili modeli ise 1299 dolar fiyat etiketiyle raflardaki yerini alacak olan MateBook 13, 29 Ocak'tan itibaren satışa sunulacak.