Hollandalı bir şirket, uzayda doğum gerçekleştirmek istiyor
ensonhaber.com

Elon Musk ve birçok girişimci, ileride insanları uzaya taşıma planları yapıyor. Hatta Elon Musk'un sahibi olduğu SpaceX şirketi, insanları Ay'a ve Mars'a götürecek Starship adlı yeni bir uzay gemisi üzerinde çalışıyor. Bütün bu gelişmeler yaşanırken SpaceLife Origin adlı bir şirket, uzaydaki ilk doğumu gerçeleştirmek istiyor.

uzay

'UZAYDA ÜREME GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ'

2024 yılına kadar uzayda gerçekleşen ilk doğumu yapmayı planlayan şirket, adını tarihe kazımak istiyor. Şirket yöneticilerinden Egbert Edelbroek şu açıklamalarda bulundu: '' İnsanlık, Dünya üzerindeki artan yaşam tehditleriyle karşı karşıya. Küresel ısınma, nükleer tehditler ve göktaşları bunlardan sadece bazıları. NASA, ESA, SpaceX ve diğerleri, Ay'a ve Mars'a insan yerleştirme planları yaparken, bu çabalar aynı zamanda uzayda üremeyi de gerektiriyor. Bunu da ilk olarak biz gerçekleştirmek istiyoruz.''

mars

Uzayda üreme konusu, insanlar için olmasa da, çeşitli hayvanlar üzerinde çalışmalar yürütülmüş bir konudur. Ancak bilim insanları, yer çekimi olmayan bir ortamda doğum gerçekleştirmenin ne kadar zor olduğu konusunda hemfikirler. Şirket, ''Uluslararası uzay hukuku uzmanlarımız, uzayda doğum projemizi gerçekleştirmenin önünde hiçbir engel bulunmadığını söyledi.'' açıklamasında bulundu.

mars

SpaceLife Origin, uzayda üç ayrı görev gerçekleştirmeyi planlıyor. Bunlardan sonuncusu ise hamile bir kadının uzayda doğum yapmasını sağlamak. 24-36 saat arasında sürecek bir görev ile ilk bebek doğumunu gerçekleştirmek isteyen şirket, tıbbi uzmanlardan oluşan bir ekip görevlendirecek. Şirketin gerçekten uzayda doğum gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği bilinmez ama, şirket bu projeyle adını daha fazla duyurmayı şimdiden başarmış durumda.