Hindistan'da iPhone satışları yüzde 50 azaldı
ensonhaber.com

Geçtiğimiz günlerde Apple CEO'su Tim Cook, yatırımcılara gönderdiği mektupta, iPhone satışlarının düştüğünü ve bunun en önemli nedeninin ise Çin pazarı olduğunu söylemişti. Ancak ortaya çıkan yeni bilgilere göre iPhone satış rakamlarının düşmesindeki tek neden, Çin pazarı değil.

tim cook

SATIŞLAR YÜZDE 50 AZALDI

Apple, satış rakamlarının düşmesini Çin pazarına bağlarken, Hindistan'daki performansı konusunda oldukça sessiz kaldı. The Economics Times tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, iPhone satışları Hindistan'da yüzde 50 azaldı.

Pazar araştırma firması Counterpoint Research'ten gelen verilere göre, Apple'ın 2017 yılında Hindistan'da sattığı 3.2 milyon iPhone, 2018 yılında 1.6 milyona düştü. 2014 ve 2017 yılları arasında Hindistan'da neredeyse iki kat büyüyen Apple, sevkiyatını 80 milyondan 150 milyon cihaza çıkarmıştı. Ancak son gelen verilere göre şirket, geçtiğimiz yıl bu rakamların bir hayli uzağında kaldı.

iphone

PAZAR PAYI AZALDI

Büyüyen Hindistan pazarı ve azalan iPhone satışları, Apple'ın pazar payını önemli ölçüde azalttı. 2016 ve 2017 yıllarında sırasıyla yüzde 2,3 ve yüzde 2,4 olan Apple'ın Hindistan'daki pazar payı, 2018 yılında yüzde 1,2'ye geriledi.

Apple'ın Hindistan'daki azalan satış grafiğiyle nasıl başa çıkacağı bilinmezken, daha küçük ve daha ucuz olacak iPhone SE2 modelinin, satışları tekrar artırabileceği konuşuluyor.