HDP'nin kaçak elektrik sistemi
İHA

Mardin merkezli iki ilde HDP ve DBP yöneticilerine yönelik düzenlenen terör operasyonunda gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü, geçtiğimiz günlerde çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAÇAK ELEKTRİK KULLANDILAR

Nusaybin DBP ve HDP binalarında yapılan operasyon kapsamında gerçekleştirilen arama ile incelemelerde, çok sayıda örgütsel doküman ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ait afiş ve broşür çıkmasının yanı sıra DBP ve HDP binalarında kullanılan elektriklerin de kaçak olduğu tespit edildi.

HDP'nin kaçak elektrik sistemi

İhbar üzerine olay yerine gelen Dicle EDAŞ personellerinin bina ve çevresinde yaptıkları detaylı incelemelerde, DBP ve HDP binası olarak kullanılan daireye sokakta bulunan bir direkten kablo çekildiğini tespit ettiği görüntüler ortaya çıktı.

HDP'nin kaçak elektrik sistemi VİDEO

SOKAKTAKİ DİREKTEN ÇEKMİŞLER

Görüntülerde direkten çekilen kablonun, sayaç yerine bina içerisindeki bir başka odada gizlenen şalterlere bağlandığı belirlendi. Sayacın kullanımı için çekilen kabloların ise hiç sayaç ile bağlantısı bulunmadığını, sayacın mühürsüz ve kayıt dışı da olduğunu tespit eden ekipler, binadaki sayaca el koyarken kaçak elektrik kullanımı ile yasal işlem gerçekleştirdi.

HDP'nin kaçak elektrik sistemi

HDP'nin kaçak elektrik sistemi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)