Hakkari Dağları'nın Himalayalar'ı aratmayan güzellikleri
AA

Türkiye'nin en sarp ve dağlık yerlerinden olan bölgede, 4 bin 135 rakımlı Cilo Dağı, 3 bin 467 rakımlı Sümbül Dağı ve 3 bin rakımın üzerinde yaklaşık 30 doruk bulunuyor.

DAĞLAR BEYAZ ÖRTÜYLE KAPLANDI

Bölge, kış mevsimiyle beraber eşsiz bir güzelliğe büründü. Beyaz örtüyle kaplanan dağlar ve yüksek doruklar, doğallığı ve ihtişamıyla doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Hakkari Dağları'nın Himalayalar'ı aratmayan güzellikleri

HİMALAYA'YI ARATMAYAN GÜZELLİKLER

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, "Özellikle fotoğraf sanatçılarımız için eşsiz manzaralar, Alpler'i, Himalayalar'ı aratmayan güzellikler var. Cilo Dağları, Sat Dağları, İkiyakalar hepsi birbirinden güzel. Gerek dağcılık için gerek trekking (doğa yürüyüşü) ve farklı spor ya da etkinlikler için bulunmaz alanlar." dedi.

"HAKKARİ DAĞLARI ÇOK GÜZEL"

Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hacı Tansu, "Hakkari'de yüksek dağlara tırmanış yaptım. Asya'nın en yüksek zirvelerine çıktım. Hakkari dağları gerçekten güzel. Avrupa'nın gördüğüm birçok yerinden daha güzel. Hakkari fotoğrafçılar için tam bir laboratuvar. Buraya defalarca fotoğrafçılar getirdik, foto safariler düzenledik. Gelen her insan şaşırıyor. 'İnanılmaz bir bölge' diyorlar." ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)