Hakemlerden darbeye kırmızı kartlı tepki
AA

kırşehir-hakem

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kırşehir Şubesi Başkanı Bahamettin Öztürk, hakemler ve gözlemciler, Cacabey Meydanı'ndaki demokrasi nöbeti alanına gelerek vatandaşlara destek verdi.

Meydanda oluşturulan sahneye çıkan Öztürk, burada yaptığı konuşmada, vatandaşların 12 gündür meydanlarda demokrasi savaşı verdiğini belirterek, hakem ve gözlemcilerin de onlara destek vermeye geldiğini söyledi.

Yaklaşık 17 yıl Türkiye'nin birçok yerinde hakemlik yaptığını vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu:

"Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığını yapıyorum. Aynı zamanda hakem ve gözlemcilerle ilgili derneğin de başkanlığını yürütüyorum. 17 yıldır Türkiye'nin her tarafında düdük çaldık, bayrak kaldırdık, kırmızı ve sarı kart gösterdik ama bu demokrasi savaşında yaklaşık 250 tane şehit verdik. Yüzlerce yaralımız var. Devletimizi, vatanımızı, milletimizi bölmeye çalışan sümüklüye kırmızı kart gösteriyoruz. Sen kimsin? Sen ördek yürüyüşlü bir adamsın. Bu devleti, bu milleti nasıl yıkarsın? Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya çalışan sümüklü. Bu devleti sen yıkamazsın. Burada demokrasi, halk, esnaf var. 12 gündür vatandaşlar burada nöbet tutuyor. Aylarca, yıllarca nöbet tutmaya hazırız. Senin bu devleti yıkmaya, milleti bölmeye gücün yetmez."

Konuşmanın ardından düdük çalan hakemler, darbecilere de kırmızı kart göstererek tepkilerini dile getirdi.

Vali Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de hakem ve gözlemcilerle darbecilere kırmızı kart gösterdi.

Hakemlerden darbeye kırmızı kartlı tepki İZLE

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)