ensonhaber.com

CHP'de yerel seçim kaosu sürüyor...

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan "değişim" tartışmaları, 38. Olağan Kurultay'da Özgür Özel'in genel başkan seçilmesiyle son bulurken, yerel seçimler öncesi parti içinde yeni krizler patlak verdi.

Bugün CHP'de Parti Meclisi adayları belirlemek üzere toplandı.

Toplantıda Antalya ve Muğla adayının açıklanması beklenirken İstanbul'dan bazı ilçelerinde bugün açıklanacağı ifade edildi.

Dikkat çeken gelişme

CHP'de 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin aday belirleme mesaisi devam ederken, dikkati çeken bir gelişme yaşandı.

CHP'den istifa etti

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP'den istifa ettiğini duyurdu.

"Kılıçdaroğlu’na destek verdiğim için tasfiye ediliyoruz”

İlgezdi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepki göstererek, "Kılıçdaroğlu’na destek verdiğim için tasfiye ediliyoruz” görüşünü paylaştı.

"40 yıllık bir partili olarak bu yaşananlar beni üzmüştür"

Sosyal medya hesabından CHP'den istifa ettiğini duyuran Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Cumhuriyet Halk Partisi'nin son kurultayında Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler tek tek partimizden tasfiye ediliyor. CHP'nin her kademesinde gece gündüz görev yapmış 40 yıllık bir partili olarak bu yaşananlar hem beni hem de milyonlarca partilimizi üzmüştür. Partimizin değerlerinin bu kadar hoyratça harcanmasına gönlüm razı değildir. Bu vesileyle 40 yıldır mensubu bulunmaktan onur duyduğum partimden istifa ediyorum.

İlgezdi’nin Kılıçdaroğlu ile yakınlığı biliniyor

Battal İlgezdi’nin eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığı biliniyordu.

Kulislerde CHP’nin 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Ataşehir’de Battal İlgezdi’yi belediye başkan adayı göstermeyeceği, Onursal Adıgüzel’i göstereceği konuşuluyordu.

2009'dan bu yana Ataşehir İlgezdilerde

2015 yılından bu yana CHP Milletvekilliği yapan Gamze Akkuş İlgezdi'nin eşi Battal İlgezdi de 2009'dan bu yana Ataşehir Belediyesi'nin başkanlığını yapıyor.

Uzun süredir görevde olan İlgezdilerin daha önce sık sık akçeli işlere karıştıkları iddiaları gündeme gelmiş, Gamze Akkuş İlgezdi'ye kamuoyunda 'rezidanslar kraliçesi' lakabı takılmıştı.

Eski konuşması gündem oldu

İlgezdi'nin istifa açıklamasının ardından eski konuşması gündem oldu.

İlgezdi partililere yaptığı konuşmada aday gösterilmediği takdirde partisine hizmet etmeyi sürdüreceğini söylemişti.

'Eşek gibi çalışırım' demişti

İlgezdi, "Ben bu partinin çocuğuyum kim aday olursa olsun eşek gibi çalışırım" ifadelerini kullanmıştı.