ensonhaber.com

Hava saldırılarının sürdüğü Gazze'ye havadan bombardıman sürüyor.

Öte yandan bölgeye yakıt, elektrik ve gıda verilmiyor.

Bu süreçte ise Türkiye bir kez daha etkin rol oynadı.

Gazze Şeridi'ndeki halk için ihtiyaç malzemeleri Türkiye'den kalkmaya başladı.

Gazze'deki insanlık dramına yol açan görüntülerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bölgeye yardım sevkiyatı yapmaya başlandı.

Tıbbi yardım malzemeleri başta olmak üzere çok sayıda yardım ulaştırıldı.

İnsani yardımların ulaştırılması için açılan Refah Sınır Kapısı’ndan onlarca tır Gazze Şeridi’ne geçti.

"Sağlık ürünleri bulunuyor"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'den gönderilen son savaş uçağı hakkında şu ifadelere yer verdi:

Tıbbi cihazlar arasında acil müdahale ekipmanları, ameliyat masası, ameliyat lambası ve anestezi cihazı gibi ameliyathane donanımları yer alıyor; yoğun bakım yatağı, monitör, ventilatör gibi yoğun bakım cihazları ile ultrason, ekokardiyografi, röntgen gibi görüntüleme cihazları da mevcut.

Bunlara ek olarak, uçaklar aynı zamanda Gazzeli bebekler için kuvöz ve fototerapi cihazları ile bebek bakımı ve tedavisi için mama, yüksek sayıda bebek bezi ve hasta bezi gibi malzemeleri de taşıyor.

Gönderilen yardımlar arasında hasta ve yaralıların ihtiyaçlarını karşılayabilecek ilaçlar, tıbbi sarf malzemeleri, destek ve bakım malzemeleri ile savaştan zarar gören travmalı hastalar için ortopedi malzemeleri de bulunuyor.

Jeneratörler, Gazze'nin en önemli ihtiyaçları arasında yer alıyor. Bu nedenle, mobil olanlarının yanı sıra büyük olanları da dahil ettik.

Gazze'ye yönelik sağlık desteği için planlanan dört uçak dolusu yardım, karayoluyla Mısır'dan Gazze'ye gönderilecek. Milletimiz adına bu sorumluluğu yerine getirmekten mutluyuz. İnsani sorumluluğumuz burada bitmiyor. Devamı var.

"4 sorti gerçekleştirilecek"

Öte yandan savaşın ilk anından itibaren süreci aktarmaya devam eden Gazetecilerin başında Adem Metan geliyor.

Metan Milli Savunma Bakanlığı'nın 3 sorti yapacağı insani yardım uçağının ilk 2'sini gerçekleştirdiğini ifade etti.

Gazeteci Metan yardım uçağının içinden aktardığı bilgilerde şu ifadelere yer verdi:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün duyurmuştu. Bir grup doktor önce Mısır Kahire hemen akabinde de Refah Sınır Kapısı’ndan geçtiği noktaya geldi. Hatta bu giden ekibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan uçak göndermişti.

İşte arkamda gördüğünüz Gazze’ye Refah Sınır Kapısı’na sağlık araç ve gereçlerini tıbbı cihaz taşıyorlar. Biz de bu yolculuğa eşlik ediyoruz. Akşam üzeri de Refah Sınır Kapısı’nda olacağız. Gördüklerimizi izlenimlerimizi size oradan aktarmaya devam edeceğiz.

Şu ana kadar 2 sorti gerçekleştirildi. Bu 3’üncü sorti gün içerisinde bir sorti daha gerçekleştirilecek. Ve bugün bir sorti daha gerçekleştirilecek böylece ülkemizden insani yardım taşıyan uçaklar Refah Sınır Kapısı’na ulaştırılacak.

Şu anda MSB’ye bağlı uçaklardan birinin içerisindeyiz. Biz şu an üçüncü sortinin içerisindeyiz. Görmüş olduğunuz gibi arkamda çok sayıda sağlık araç ve gereci var.

Jeneratörler var tıbbi cihazlar var. Olası bir durumda Refah Sınır Kapısı’nın açılması durumunda yaralı vatandaşların hızlı şekilde tedavi edilmesi için bu noktada yoğun bir hazırlık yapılıyor. Biz de bu yolculuğu size aktarıyoruz.