Gültan Kışanak cezaevindeki yıllarını anlattı

Gültan Kışanak cezaevindeki yıllarını anlattı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, bir gazeteye röportaj verdi. Konuşmasında Kürt-Alevi bir aileden geldiğini, aslen Dersimli olduğunu söyleyen Kışanak, 1980 darbesinden sonra cezaevinde kaldığı yılları ve yaşadıkları anlattı.

Çok zor zamanlar geçirdiğini söyleyen Kışanak, cezaevinde birçok kadının birlik ruhunu hiç kaybetmediğini, gerektiğinde birbirleri için dayak yediğini söyleyerek konuşmasına devam etti:

"BİRBİRİMİZİ YIKARDIK"

"Şu çok önemli: Birlikte hareket etme ruhunu hiç kaybetmedik. İnsanları yalnızlaştırarak güçsüz kılmak istiyorlardı. Daha zayıf olanları ayakta tuttuk. Kadınlar birbirlerinin yerine dayak yemeyi göze aldılar. Fark ediyorsun ki, fiziki, moral olarak zorlanma yaşıyor dayak atılırken onun önüne geçiyorsun. Birbirimizin banyo yapmasına yardım ediyorduk çünkü sıcak su yoktu, ısıttığımız suyla tuvalette gizli gizli yıkanıyorduk. Kış buz gibi soğuk, yazın da dayanılmaz, çünkü bazen koğuşun sayısı 85’e kadar çıkıyor. Birbirimize tutunmamızda Sakine Cansız önemli rol oynadı."