Google, Apple ile rekabet edebilmek için kendi işlemcisini üretiyor
ensonhaber.com

Google, Apple'ın A serisi işlemcileriyle doğrudan rekabet edebilecek yeni mobil işlemciler üzerinde çalışıyor. Son gelen haberlere göre Google, bu işlemcilerin üretimini hızlandırmak için çalışmalarını artırdı.

Şirket, gelecekte piyasaya çıkaracağı Google Pixel akıllı telefonlarına, 'gChips' olarak isimlendirdiği yeni işlemcilerini entegre etmek ve geliştirme sürecini hızlandırmak için Hindistan'da birçok mühendis işe aldı.

google chio

GOOGLE ÇİP ÜRETİMİNİ HIZLANDIRIYOR

Halk arasında, Hindistan'ın "Silikon Vadisi" olarak bilinen Bengaluru, çip imalat endüstrisi için önemli bir merkez olarak nitelendiriliyor. Google’ın “gChips” olarak adlandırılan kendi çiplerinin üretimine liderlik eden ekip, birçok mühendisi bünyesine kattı. Şirket, Qualcomm, Nvidia ve Intel gibi büyük yonga üreticilerinde çalışan bazı çalışanları da kendi bünyesine katmayı başardı.

google

APPLE'DAN DEV TRANSFER

Google'ın belki de en önemli transferi, 8 yıl boyunca Apple'ın çip geliştirme bölümünü yöneten Manu Gulati oldu. Gulati, Google'da işe başladıktan sonra çip geliştirme ekibinin başına geçirildi ve 2017'den bu yana burada çalışmaya devam ediyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji