Glaucus atlanticus nedir
Detay Haber

Bu tür denizlerin pelajik bölgelerinde serbest olarak yaşarken, glaucus cinsine ait tek tür olarak belirtiliyor. Fakat glaucidae familyasının diğer bir türü olan glaucilla marginata ile yakından akrabalığı da bulunuyor. Bu tür tipik olarak 6 santimetre boyuna kadar uzayabiliyor ve koyu mavi renkli oluyor.

Glaucus atlanticus nedir

YAMYAMLIK DAVRANIŞLARI SERGİLİYOR

Dünyanın bütün okyanuslarında ve ılıman tropikal sularda bulunan glaucus atlanticus, suyun üst kısmından dibe kadar yüzebiliyor. Glaucus atlanticus diğer pelajik türleri avlayabiliyor. Glaucus sıkça türlerinin diğer bireyleriyle beslenip, yamyamlık davranışları gösterebiliyor. Glaucus atlanticusun bilinen isimleri arasında mavi deniz salyangozu, mavi okyanus salyangozu, mavi ejderha ve deniz kertenkelesi bulunuyor.

Glaucus atlanticus nedir

SUYUN ÜZERİNDE DURABİLİYOR

Karnındaki gaz keseleriyle glaucus atlanticus, suyun üzerinde yüzeysel olarak durabiliyor. Bilim adamları glaucus atlanticusun hareketinin kendinden mi yoksa rüzgarla mı olduğunu hala tartışıyor. Diğer deniz salyangozları gibi glaucus da hermafrodittir, yani erkek ve dişi çiftleşme organlarının her ikisini de taşır. Çiftleşme sonrası bütün salyangozlar yumurta şeritleri üretir.