Gazze'ye gidecek ilk yardım gemisi Cuma günü yola çıkıyor
Ajanslar

gemi

Mavi Marmara saldırısından sonra kopan İsrail-Türkiye ilişkilerinde 6 yıl sonra normalleşme mutabakatı sağlandı İsrail ve Türkiye arasında varılan mutabakatın ardından yardım gemisi, 1 Temmuz Cuma günü saat 12.00'da düzenlenecek tören ile Mersin Limanı'ndan Aşdod Limanı'na gönderilecek.

GAZZE'YE GİDEN GEMİNİN ADI: LADY LEYLA

AFAD'dan alınan bilgiye göre, Mavi Marmara olayının ardından ilk kez İsrail'e gönderilecek yardım gemisinin ismi 'M/W Lady Leyla'.

GIDA VE OYUNCAK GİDECEK

Mersin'deki törene AFAD Başkanvekili Mehmet Halis Bilden'ın katılması bekleniyor. Törenin ardından 'M/W Lady Leyla' isimli gemi, Aşdod Limanı'na hareket edecek. 10 bin ton kapasiteli geminin kuru yük gemisi ile yardımların Aşdod Lima'nından Gazze'ye aktarılacağı bilgisi edinildi. Gemi Panama bandıralı. Gazzeli çocuklara götürülmek üzere, AFAD'ın sağladığı 10 bin oyuncağı da taşıyan yardım gemisi, 10 bin gıda kolisini de Gazze'ye ulaştıracak. Gemi, Toprak Mahsülleri Ofisi'nin 5 bin ton un ve 2 bin ton pirinç yardımı ile Türk Kızılayı'nın 3 bin ton şeker yardımını da Gazze'ye götürecek.

Gazze'ye gidecek ilk yardım gemisi Cuma günü yola çıkıyor