Galatasaray'da yabancı kuralı harekatı

Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği Vakfı ve Galatasaray kulislerinde konuşulan bu formüle göre planlamayı ilk yapan da sarı kırmızılılar oldu.

Kulüpler Birliği ve Galatasaray'ın başkanlığını yürüten Dursun Özbek ve kurmayları, 2020 planı için ilk adımı bu sezon sonunda atmayı kararlaştırdı.

Galatasaray, kademeli yabancı sınırlamasını göz önüne alarak, halen kadrosunda bulunan 6 yabancı futbolcu ile yollarını bu sezon sonunda ayıracak

İLK OLARAK 8+3 OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yabancı sınırlaması konusunda 2019 yılı sonrasını işaret etmesiyle gözlerin çevrildiği Kulüpler Birliği ve Futbol Federasyonu'nun nasıl bir yol izleyeceği netleşmeye başlıyor.

Hürriyet'in haberine göre, yabancı sayısında sınırlama 2019-20 sezonundan itibaren kademeli olarak gerçekleşecek. Yabancı kontenjanının, 2019-2020 sezonunda 8+3, 2020-21 sezonunda 7+4 ve 2021- 22 sezonunda 6+5 olarak uygulanması düşünülüyor.

Galatasaray'da yabancı kuralı harekatı

CİMBOM YOLLAYACAĞI 6 İSMİ BELİRLEDİ

Mevcut kadrosunda 15 yabancı bulunan sarı kırmızılılar, sınırlamanın başlayacağı 2019-20 sezonunu beklemeden Mayıs 2018'de göndereceği isimleri belirledi.

Sarı-kırmızılı yönetim, Denayer, Linnes, Donk, De Jong, Latovlevici ve Carrasso ile yollarını ayırma kararı aldı.

Galatasaray'da yabancı kuralı harekatı

Öte yandan planlamaya göre devre arasında Asamoah veya bir başka sol bek alınacak ve yabancı sayısı 10 olacak. Galatasaray, bu sezonun sonunda da yeni formata uygun hareket ederek 1 veya 2 yabancı transferi yapacak.