Fransız Mahkemesi'nin Cem Uzan kararı
ensonhaber.com

Geçtiğimiz yılın sonunda Fransız AFP; Cem Uzan'ın, Fransa'da Türkiye'ye karşı açtığı, büyük kısmı ÇEAŞ ve Kepez elektrik dağıtım şirketlerine ait 2.1 milyar euro değerindeki hisselerini geri alma davasını kazandığını yazmıştı.

Euronews'in haberine göre Cem Uzan, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) karşı bir dava daha kazandı.

"EVİNE İZİNSİZ GİRİLDİ"

TMSF'nin 2.1 milyar euro değerindeki hisselerle ilgili açtığı dava, Paris Temyiz Mahkemesi tarafından reddedildi. Davanın gerekçeli kararında, "Uzan'ın evine izinsiz girildiği" ifadesi yer aldı.

10 BİN EURO CEZA

Fransız Mahkemesi ayrıca, TMSF'nin Uzan'a 10 bin euro tazminat ödemesine hükmetti.

Fransız Mahkemesi'nin Cem Uzan kararı

CEM UZAN ANLAŞMAK İSTEDİ

Cem Uzan'ın avukatı Matthias Pujos, kazandıklarını iddia ettiği dava ile ilgili daha önce açıklamalarda bulunmuştu.

Avukat Pujos, Cem Uzan'ın, TMSF ile anlaşmaya giderek Türkiye'ye geri dönmek istediğini söyledi. Pujos, "Cem Uzan, Türk devletiyle yapıcı görüşmeler yapmak için masaya oturmaya hazır olduğunu ifade etti. Fakat bunun için TMSF'nin de, herkesin çıkarına olacak bu çözümü kabul etmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

" VAKTİNİN BÜYÜK KISMINI MAHKEMELERE SAVUNMA HAZIRLAMAKLA GEÇİRİYOR"

Avukat Pujos, "Cem Uzan'ın Fransa'da günleri nasıl geçiyor, neler yapıyor?" sorusuna, "Müvekkilim bütün sadeliğiyle Paris’te hayatını sürdürmeye çalışıyor. Vaktinin büyük bir kısmını, Fransız mahkemeleri için savunmasını hazırlamakla geçiriyor. Cem Uzan, Türkiye devletiyle bir anlaşmaya varabileceğini umut ediyor." yanıtını vermişti.

DÖNECEĞİM MESAJININ ÜZERİNDEN 4 AY GEÇTİ

Uzan, 5 Mart 2019 tarihinde Twitter hesabından "Döneceğim Türkiye'm" şeklinde bir mesaj da paylaşmıştı. Ancak bu mesajın üzerinden 4 ay geçti.

Cem Uzan 10 yıl sonra Türkiye'ye geliyor