Financal Times: Türkiye IMF'ye gitmek zorunda
ensonhaber.com

İngiliz Financial Times  gazetesi, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik tabloyu yorumladı.

Türkiye'nin, kredi borçlarını ödeyebilmesi için tek yolun Uluslararası Para Fonu (IMF) olduğunu iddia eden gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, IMF'ye gitmeme konusundaki net açıklamalarını eleştirdi.

İNGİLİZ ÜZGÜN: TÜRKİYE IMF'YE GİTMİYORUZ DEDİ

FT'nin haberinde, "Aslında IMF'ye kredi almak için değil, sadece kredibilitenin yeniden sağlanması için teknik yardım almak için gidilse; bütün sorunlar çözülür ancak Erdoğan, bunu yapmayacaklarını defalarca söyledi." sözlerine yer verildi.

Financal Times: Türkiye IMF'ye gitmek zorunda

"TÜRK LİRASI TOPARLANSA DA DEĞER KAYBI KENDİNİ HİSSETTİRİYOR"

FT haberinde Türk lirasının durumuyla ilgili olarak, "Türk lirası, geçen aylarda yaşadığı tüm zamanların en sert düşüşünden sonra toparlanmaya başladı ancak geçtitimiz yıl gerçekleşen yüzde 30'luk değer kaybı, ekonomik piyasada kendini hissettirmeye devam ediyor." yorumuna yer verdi.

FAİZLERİN DÜŞMESİNİ İSTEMİYORLAR

Gazete ayrıca, Türkiye'ye faiz politikalarıyla ilgili akıl vermeye kalktı. Faizlerinin düşürülmemesi gerektiği ifade edilen haberde, "Ancak Merkez Bankası uzun zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüksek faizi 'Bütün kötülüklerin anası ve babası' olarak nitelendirmesine maruz kaldı. Yatırımcılar bankayı, geçen yıl ki döviz krizi sırasında yavaş davranmakla suçladı. Şimdi kredibilitesini yeniden inşa etmeye çalışıyor." cümleleri yer aldı.