Figen Yüksekdağ Seyit Rıza heykelinin önünde mum yaktı
ensonhaber.com

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, Tunceli'de Dersim Katliamı anması için düzenlenen törene katıldı. Baran ve Canan ailelerine ait kemikler 78 yıl aradan sonra törenle defnedildi.

Seyit Rıza Meydanı'nda 1937-38 Dersim Katliamı'nı anan Yüksekdağ, Seyit Rıza heykeli önünde mum yaktı ve "Dersim Tertelesi’nde katledilen tüm canlarımızı saygıyla anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Figen Yüksekdağ Seyit Rıza heykelinin önünde mum yaktı

Figen Yüksekdağ Seyit Rıza heykelinin önünde mum yaktı

DİRENİŞİ SAHİPLENİYORUZ

Ardından Dersim Katliamı'nın anma konferansında konuşan Yüksekdağ, "Bugünü sadece yas tutarak, gözyaşı dökerek anamayız. Bu katliam karşısında halklarımızın direnişini sahipleniyoruz. Dersim katliamını yaratan zihniyet hala sürüyor. Ama halkların toprağına bağlılığı karşısında hiçbir savaşı kazanamadılar.

SEYİT RIZA GİBİ DİZ ÇÖKMEDİK

Birliğimiz, örgütlülüğümüzle artık bu tarihin mağdurları değil yazanlarız.Dersim'in inşası toplumsal inşamızın bir parçasıdır. 1937-38'de Dersim'i yok edemediler. Çünkü bir halkı halk yapan değerler bütün silahlar ve devletlerden güçlüdür. Dün nasıl diz çökmediysek Seyit Rıza gibi bugün de diz çökmedik. İktidardakiler bunun derdiyle yanıp kavruluyorlar.

Hakkımızla kazandığımız Meclis’ten atacaklarmış. Biz halkız. Kırma ile bitmeyiz, gitmeyiz. Ama siz faşistsiniz gideceksiniz." ifadelerini kullandı.