Fenerbahçe Final-Four'da

THY Euroleague play-off üçüncü maçında Panathinaikos'u 79-61 yenen Fenerbahçe seriyi 3-0 yaparak adını Final-Four'a yazdırdı.

ÜST ÜSTE 3. KEZ FİNAL-FOUR

Bu sonuçla Fenerbahçe aynı zamanda üst üste 3 kez Final-Four'a kalan ilk Türk takımı oldu. Fenerbahçe, Final Four'da Darüşşafaka-Real Madrid serisinden çıkacak olan takımla eşleşecek.

Fenerbahçe Final-Four'da

Fenerbahçe Final-Four'da

BAŞTAN SONA ÜSTÜN OYNADIK

Ülker Sports Arena'da oynanan karşılaşmaya Gigi Datome'nin üçlüğüyle başlayan Fenerbahçe ilk çeyreği 18-17 üstün geçti.

Sarı lacivertliler ikinci çeyrekte Bobby Dixon ve Ekpe Udoh'un hücumda doğru şutları kullanmalarıyla farkı açmaya başladı.

Çeyreğin son 5 dakikasında 2/9 şut isabetiyle yakalayabilen Yunan ekibi, Calathes'in dış şutlardaki etkisiz performansına çare bulamayınca Fenerbahçe ilk yarıyı 37-30 önde bitirdi.

Fenerbahçe Final-Four'da

Udoh'un pota altından bulduğu sayılarla skor üreten sarı lacivertliler üçüncü çeyreği de 52-42 önde kapattı. Son çeyreğe hızlı başlayan temsilcimiz, Bobby Dixon'ın tekrar direksiyona geçmesiyle hücumda akıcılığı yakaladı ve bitime 7 dakika kala farkı 19'a kadar çıkarttı.

Kalan sürede rakibine arayı kapatma şansı vermeyen Fenerbahçe maçı 79-61 kazanarak İstanbul'da düzenlenecek Final Four'a adını yazdıran ilk takım oldu.

Fenerbahçe Final-Four'da

BOBBY DİXON VE UDOH FARKI

Fenerbahçe'de gecenin yıldızları Bobby Dixon ve Ekpe Udoh oldu. Maç boyunca sarı lacivertlileri hücumda yönlendiren Dixon 13 sayı, 3 asist ve 2 ribaundla oynadı. İki pota altını da karartan sarı lacivertlilerin ABD'li pivotu Ekpe Udoh ise 10 sayı ve 10 ribaund ile double-double yaptı.