FBI ajanları ABD hükümetinden para alamıyor
ensonhaber.com

ABD'yi çıkmaza sokan bütçe ve hükümetin kapanma meseleleri federal güvenlik birimi FBI'ın da elini kolunu bağladı. Devlet FBI ajanlarına para ödeyemiyor. Bu nedenle de operasyonlar çökmüş durumda.

FBI ajanları ABD hükümetinden para alamıyor

OPERASYONLAR AKSADI

FBI, soruşturma ve oeprasyonlarda kullandığı ekipman ve cihazları dahi alacak parayı bulamıyor. Durum öyle kötü ki FBI'ın bazı şubelerinde yedek lastik, kâğıt ve DNA test setleri satın alınamadığı öğrenildi.

Parasızlık yüzünden bazı ajanlara da ödeme yapılamadığı açıklandı.

"DURUM KATLANILAMAZ HALE GELDİ"

Bütçe ambargosunun devam etmesinin FBI'ya "operasyon engeli" çıkardığını belirten FBI Ajanları Birliği (FBIAA) Başkanı Tom O'Connor terörizm ile küresel mücadelenin ve yabancı devletlerin casusluk faaliyetlerinin önleme çalışmalarının aksadığını söyledi.

FBI ajanları ABD hükümetinden para alamıyor

13 bin dolayındaki özel FBI ajanı ücret almadan da çalışmaya mecbur tutuluyor. FBIAA sendikası iki hafta önce "katlanılamaz" duruma gelindiğini duyurmuştu.

FETÖ OPERASYONUNU DA FBI YÜRÜTÜYOR

ABD ile Türkiye arasındaki FETÖ meselesinin de takibi FBI'da bulunuyor. Özellikle yurda gelen FBI yetkilileri bu konuda takip ve inceleme faaliyetlerini yürütürken, söz konusu bütçe probleminin bu operasyonu da vurabileceği belirtiliyor.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO