Fazıl Say'a sanatçılardan destek
ensonhaber.com

Besteci ve piyanist Fazıl Say, konserine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı davet etmesiyle muhalif kesimlerden gelen eleştirilere cevap verdi. Say, kaleme aldığı 'Özeleştiri Konusu' başlıklı uzlaşı yazısı kaleme aldı.

"HEPİMİZ HATA YAPARIZ"

Say, "Hayatta hatalar yapılabilinir, Erdoğan da Say da Ahmet, Mehmet de yapar. İnsanız hata yaparız. Hatadan dönmek, hatayı düzeltmek ise erdemdir, insani bir durumdur. Fazıl Say da pek çok hata yapmıştır hayatında. Haklı olduğu konularda bile üslup yanlışı yapmıştır, haksız duruma düşmüştür. Pek çok haksızlığa da uğramıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Fazıl Say'a sanatçılardan destek

"TÜRKİYE İÇİN DOĞRU BULDUĞUM ŞEYİ YAPIYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konsere, kabine üyelerinin yanı sıra ABD'li Senatör Lindsey Graham ile geldiğini hatırlatan Say, "Ülkemizde kültürün, sanatın özgür olması, toplumsal uzlaşıların umut ışığı yakması gerekmekte. Ben özgürlükçüyüm. Özgürce yaşayabilmeliyiz. Birbirimizi anlayabilmeli, dostluk eli uzatabilmeliyiz. Bakın, yerelden evrensele, Türkiye'de herkesin medarıiftiharı olabilecek yerlere varabiliriz. Belki de başaramayız ama en azından ben Türkiye için doğru bulduğum şeyi deniyorum." ifadelerini kullandı.

Fazıl Say'a sanatçılardan destek

SAY'A DESTEK

Paylaşıma gelen yorumlar arasında, Fazıl Say'ın yaklaşımını eleştirenlerin yanı sıra çok sayıda destek mesajı da dikkati çekti.

Gazeteci yazar Yazgülü Aldoğan, sanatçının sonuna kadar haklı ve doğru olduğunu belirterek, "Seni seviyoruz. O gece Erdoğan'ın ailesi ve bakanlarıyla konserine gelmesine ne kadar mutlu olduysam saçma sapan eleştirilere ve yorumlara da o kadar kızdım, üzüldüm." şeklinde görüşlerini aktardı.

Fazıl Say'a sanatçılardan destek

"YAPTIĞIN SON DERECE DOĞRU BİR DAVRANIŞ"

Oyuncu Cem Davran ise, "Sevgili Fazıl, yıllar önce seninle ilgili duygularımı anlatan bir yazı yazmıştım ve sen de 'Böyle bir dönemde Fazıl Say adını bile anmak cesaret ister.' deyip teşekkür etmiştin. Şimdi yine aynı duygularla yazıyorum, yaptığın son derece doğru ve asil bir davranış. Lütfen, kifayetsiz muhterislerin ruhunu zedelemesine izin verme. Bir tuğla daha koydun aydınlığımız için. Sırf bu yüzden bile sonsuz saygıyla, sevgiyle." görüşlerini paylaştı.

Fazıl Say'a sanatçılardan destek

"SENİNLE AYNI FİKİRDEYİM"

Tiyatro sanatçısı Nilgün Belgün ise "Fazılcım ben de bu ülkenin bir vatandaşı, bir kadın ve tiyatro sanatçısı olarak seninle aynı fikri paylaşıyorum." ifadelerine yer verdi.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO