Facebook, sahte haber hesaplarına savaş açtı
ensonhaber.com

Sosyal medya devi Facebook, Rus ağlarına bağlı ve popüler haber sitelerini taklit eden sayfa, grup ve instagram profillerini kaldırdı.

YALAN HABER YAPAN HESAPLAR KALDIRILDI

Sayfalar ve hesaplar, Google tarafından daha önce yanlış bilgi yaydığı için reddedilen, Rus devlet yayını Sputnik'in çalışanlarıyla bağlantılıydı  Bu çalışanlar, sayfaları geniş kitlelere ulaştırmak için spor ve seyahat gibi ilgi çekici konulara odaklandı. Ardından oldukça popüler hale gelen hesaplar, Sputnik tarafından propaganda amaçlı kullanılmaya başlandı. Ayrıca ilgili kişilerin, sayfalar arası gönderi paylaşma ve alt fan sayfaları oluşturma gibi çeşitli teknikler kullandığı ortaya çıktı. Facebook'un Siber Güvenlik başkanı Nathaniel Gleicher , bu hesapların ve sayfaların pek çok eski Sovyet ülkesinde yayınlandığını söyledi.

facebook

Olayla ilgili konuşan Sputnik editörü, komşu ülkelerdeki haber merkezlerindeki sayfaların engellendiğini ve bunun açıkça bir sansür olduğunu söyledi.

FACEBOOK SAHTE HABER SAVAŞINA DEVAM EDECEK

315 Facebook sayfası, 152 hesap, 4 grup ve 41 Instagram hesabı, şirket tarafından kaldırıldı. Bu rakamlar çok büyük görünmese de Facebook'un yanlış bilgilendirme amacı taşıyan hesaplar ile özel olarak ilgilendiğini bilmek kullanıcıları sevindirdi.