Facebook ana sayfasının yıllar içindeki değişimi
ensonhaber.com

Popüler sosyal medya sitesi Facebook'un ilk çıktığı yıldan bu yana tam 15 yıl geçti. Mark Zuckerberg'in, 2004 yılında Harvard Üniversitesi'ndeki öğrencilerin isimlerinin ve fotoğraflarının basılı olduğu bir broşürden yola çıkarak atıldığı macera, günümüzde dünyanın sayılı milyarderleri arasına girmesini sağladı.

Mark Zuckerberg, Facebook'u 2004 yılında kurduğunda, ana sayfası aşağıdaki gibi görünüyordu.

facebook

THEFACEBOOK DEĞİŞTİRİLEREK FACEBOOK OLDU

Kurulduğunda TheFacebook.com olarak adlandırılan internet sitesi, daha sonra başındaki 'the' ifadesini kaldırarak facebook.com halini aldı.

İlk başlarda sadece üniversite öğrencilerine hizmet veren Facebook, daha sonra bütün dünyanın erişebileceği bir sosyal platform haline geldi ve tasarımı aşağıdaki gibi değiştirildi.

facebook

DAHA BASİTLEŞTİRİLDİ

Şirket, açılış sayfasını 2009 yılında daha basit hale getirerek yazılardan arındırdı ve görselliğe daha fazla önem verdi. İşte 2009 yılı Facebook açılış sayfası:

facebook

2009'DAN SONRA KÜÇÜK DEĞİŞİKLİKLER

2009 yılından 2013 yılına kadar pek bir değişikliğe uğramayan Facebook'un açılış sayfası tasarımı, günümüze kadar ufak değişikliklerle geldi.

facebook

facebook

2 MİLYARI AŞKIN ABONE

Günümüzde 2 milyarı aşkın kullanıcı sayısıyla Facebook, dünyanın en büyük sosyal medya sitesi konumunda. Her ne kadar şirket, açılış sayfasında pek bir değişiklik yapmasa da zaman zaman kullanıcı arayüzünde önemli değişikliklere imza attı.

Günümüzdeki şeklini 2012 yılında alan Facebook, o zamandan bu yana 'Zaman Tüneli' ismini verdiği profil tasarımını kullanıyor.