Ev hanımlarına vergi istisnası
ensonhaber.com

Asgari ücret desteğinin 2019'da devam etmesi, evlerde üretilen ürünlerin vergiden istisna olması, 250 liraya kadar eksik ödemelerin vergi indirimine yönelik ihlal kapsamında değerlendirilmemesi gibi düzenlemeleri içeren teklifin 1-9 maddelerini kapsayan birinci bölümü, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

EVDE ÜRETİLEN ÜRÜNLERDEN VERGİ ALINMAYACAK

Üretime ve ekonomiye katkı sağlamak adına, genellikle ev hanımlarının gelir kapısı olan el işi ürünlerden vergi alınmayacak.

Meclis'ten geçen düzenlemeye göre, internet ve benzeri elektronik ortamlarla; oturdukları evlerde imal ettikleri havlu, örtü, çarşaf, çorap, dokuma mamulleri, dantel, her nevi nakış işleri ve turistik eşya, tarhana, erişte, mantı gibi ürünleri iş yeri açmaksızın satanlar, yıl içinde gerçekleştirilen satış tutarının yıllık asgari ücretin brüt tutarını aşmaması koşuluyla, vergiden istisna tutulacak.

YILLIK ASGARİ ÜCRET NE KADAR

2019 yılında aylık asgari ücret; 2.558,40. Yıllık olarak brüt asgari ücret ise 30.000,8 liraya denk geliyor. Bu da evdeki üretimlerden 30 bin liraya kadar kazanç sağlayan kişilerden, vergi alınmayacağı anlamına geliyor.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO