Eskişehir'de şehit evine 150 araçlık taziye konvoyu
İHA

Eskişehir'de şehit evine 150 araçlık taziye konvoyu

Atatürk Bulvarı üzerinde toplanan yaklaşık 150 araçlık grup, polis eşliğinde şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül’ün Gültepe Mahallesi Açıkalın Sokak’taki baba ocağına hareket etti. Araçlara asılan Türk bayrakları eşliğinde "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Her şey vatan için" sloganları atan grup, şehidin baba ocağına geldi. Evin önünde oturan şehidin annesi Türkan Gül ve babası Yücel Gül taziyeleri kabul etti. Şehidin 17 yaşındaki kız kardeşi Melis Gül ise bir yakınına tutunarak ayakta durabildi.

Şehidin evine giden vatandaşlardan Aykut Tosunoğlu, “İnsan hayatı rakamlardan oluşmaya başladı. O rakamların aslında bizler gibi nefes alan, kalbi çarpan, hatta yüreği daralınca korkan gerçek insanlar olduğu unutturuldu. Ateş düştüğü yeri yakar ama canların rakamlara dönüştüğü durumlarda ateş herkesin evine düşmeye başlar. İşte o zaman herkes yanar” dedi.

Açıklamalar yapıldığı sırada anne Türkan Gül gözyaşlarına hakim olamadı. Duygulu anların yaşandığı taziye ziyaretinde tüm şehitler için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra bir imam tarafından dua edildi.

25 yaşındaki Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül, Nusaybin’deki operasyonda PKK’lı teröristlerin ateş açması sonucu ağır yaralanmış ve tedavi gördüğü hastanede şehit olmuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)