Erdoğan ve Gül Kayseri'de buluşacak
ensonhaber.com

erdoğangül

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılıştan sonra 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, Demokrasi nöbetlerinde İstanbul'dan sonra 220 bin kişinin toplandığı ve Anadolu'da bu alanda rekor kırılan Cumhuriyet Meydanı'nda Kayserililere teşekkür konuşması yapacak, 'Sanayiciler Gecesi'ne katılarak, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ve sanayicilerle bir araya gelecek.

AÇILIŞ 24 TEMMUZ'DA YAPILAMAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın saat 12.00'de kente gelecek. Erdoğan, saat 13.00'te 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müzesi'nin açılışını yapacak. Darbe girişimi sonrası gelişen olaylar nedeniyle 24 Temmuz'da açılışı ertelenen müze açılışına katılacak olan Erdoğan, daha sonra toplu açılış törenine katılmak üzere Cumhuriyet Meydanı'na geçecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda 262 milyon TL'lik toplam 25 yatırım ve hizmetlerin toplu açılışını gerçekleştirecek. Erdoğan tarafından açılışı yapılacak yatırımlar arasında, Bilim Merkezi, Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezinde yaptığı okullar, Özvatan, Bünyan, Sarıoğlan ve Palas Kadın ve Gençlik Merkezleri, Erciyes'e yapılan karlama ünitesi, ilçelerde KASKİ tarafından yapılan alt yapı çalışmaları gibi yatırımlar bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 15.00'te katılacağı toplu açılış töreninde Kayserililere de hitap edecek. Erdoğan, saat 17.00'de Kayseri Sanayi Odası'nın (KAYSO) düzenleyeceği Sanayi Gecesi'ne de katılarak sanayici ve işadamlarıyla bir araya gelecek.

AÇILIŞA YABANCI DEVLET BAŞKANLARI DA KATILACAK

Kayseri'de yarın açılışı yapılacak müze töreninde yabancı devlet başkanları ve adamları da yer alacak. Özel uçaklarla Kayseri'ye gelecek evki ve halen görevi başındaki isimler şöyle:

Afganistan eski Devlet Başkanı Hamid Karzai, Oxford İslami Çalışmalar Merkezi Başkanı Farhan Nizami, Arnavutluk eski Devlet Başkanı Bamir Topi, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç, AB Komisyonu eski üyesi Günther Verheugen, Almanya eski Şansölyesi Gerhard Schröder, Yunanistan eski Başbakanı George Papandreou, AP eski Milletvekili Andreas Gross, Sırbistan eski Devlet Başkanı Boris Tadiç, Katar Emirinin kardeşi Şeyh Thani Hamad Bin Hamad Al-Thani, Pakistan Pencab Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Türkmenistan Bilimler Akademisi Başkanı Mered Aşırbayev, Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclis Başkanı Ogtay Asadov, Kral Faysal Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prens Türki Al-Faysal.

ÖZEL ÖNLEMLER ALINDI

Yabancı devlet başkanları ve heyetler için Kayseri'de sıkı güvenlik önlemleri alınırken, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitim Hastanesi ile Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde olası bir sağlık sorununa karşı özel donanımlı odalar ayrıldı. Açılışta hazır bulunacak yabancı devlet adamlarının geleceği özel uçaklar için de Erkilet Hava limanında ve yol güzergahında önlemler artırıldı. Yabancı devlet başkanları için forslu Mersedes marka makam otomobilleri hazırlandı.

FORSLU MÜZEDE İNTERAKTİF SUNUMLAR VAR

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Sümer Kampusü'ndeki Gül'ün kişisel eşyalarının yanı sıra yaptığı bazı konuşmalar, daha önce yayınlanmamış fotoğrafları, Cumhurbaşkanlığı döneminde kendisine verilen hediye, şilt, plaketler, çocukluk, gençlik, öğrencilik, milletvekilliği, bakanlık ve Başbakanlık dönemlerinde giydiği giysiler, kişisel eşyaları, Türkiye siyasi hayatının önemli dönüm noktaları ile ilgili interaktif sunumlar yer alıyor.

ROOSEVELT MÜZESİ İNCELENDİ

Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Kampusü'ne kurulan Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi toplam 3 blok ve 7 bin metrekare alandan oluşan bir restorasyon projesi olarak hayata geçirildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hayatının anlatılacağı ve eşyalarının sergileneceği müze, eski Cumhurbaşkanları Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Süleyman Demirel ve Celal Bayar için kurulanların ardından beşinci müze olarak hayata geçecek. Abdullah Gül'ün baba ocağı Kayseri'de kurulan müze için Cumhurbaşkanlığı'ndan bir ekip Amerika'ya giderek, eski başkanlardan Franklin D. Roosevelt adına açılan ve ülkede ilk olan müzede incelemelerde bulunmuştu.