Erbakan'ın ilk makam aracına talep yağıyor

Milli Görüş lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın, ilk şahsi otomobilli olan Alman yapımı 79 model dizel Volkswagen Golf marka otomobil ortaya çıktı. 12 Eylül 1980 darbesi öncesi alınıp hem makam aracı olarak hem de teşkilat çalışmaları için kullanılan emektar araba, halen Milli Görüş'ün işlerinde kullanılıyor.

Erbakan'ın ilk makam aracına talep yağıyor

TÜRKİYE'Yİ GEZDİ

12 Eylül 1980 darbesi öncesinde Erbakan bu otomobili, genel başkanlığını yaptığı Milli Selamet Partisi'nin (MSP) çalışmalarında makam aracı olarak kullandı. Partili yakın arkadaşları ile Türkiye'nin birçok yerine bu araç ile ziyaretlerde bulundu. 79 model otomobil, makam aracı olarak kullanılmasının yanı sıra bir süre de teşkilat çalışmaları için partili yetkililer tarafından kullanıldı.

Erbakan'ın ilk makam aracına talep yağıyor

HALEN KULLANILIYOR

Uzun yıllar kullanılan söz konusu otomobil, Ankara'daki parti genel merkezi önünde atıl durumda iken Erbakan Hoca tarafından Saadet Partisi Teşkilat Başkanı Hasan Bitmez'e hediye edildi. Bitmez, aracı tamir ettirdikten sonra bir müddet kendi kullandı. Bitmez daha sonra merhum Erbakan'ın yadigârı otomobili, Anadolu Gençlik Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Biten'e dergi çalışmalarında kullanması için emanet etti.

Erbakan'ın ilk makam aracına talep yağıyor

HER GÜN MÜŞTERİSİ ÇIKIYOR

Vahdet'ten Muhammet Erdoğan'ın haberine göre, Erbakan'ın otomobilini almak için neredeyse her gün müşteri geliyor. Müşterilere, "Bu araba satılık değil, manevi değeri var" denilerek talepleri geri çevriliyor. Arabaya binenler, 'Hoca'nın arabasına biniyoruz' diyerek mutlu oluyor. Selfie modasına ayak uyduran gençler, araba ile selfie çekip sosyal medyada paylaşıyor.