Necmettin Erbakan'ın anıları kitap oldu

Necmettin Erbakan'ın anıları kitap oldu

27 Şubat 2011 tarihinde hayatını kaybeden Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Erbakan’nın yakın çalışma arkadaşlarından Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Yasin Hatipoğlu, Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Oruç, Saadet Partisi İBB Başkan Adayı Selman Esmerer, partililer ve kalabalık bir grup tarafından mezarı başında anıldı.

ERBAKAN HOCA

Necmettin Erbakan'ın anıları kitap oldu

Binlerce Erbakan doğdu işte biz buradayız

Sabah saatlerinden itibaren Erbakan’ın kabri başına gelen sevenleri Kuran-ı Kerim okudu. Anadolu Gençlik Derneği üyesi bir grup, mezar başında "İman varsa imkan da vardır, milli görüşçü asla vazgeçmez" yazılı pankart açtı. Anmaya katılan kadınlar "Binlerce Erbakan doğdu işte biz buradayız" yazılı dövizler taşıdı.

Anma sırasında bir konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Erbakan’ı, 1969 yılında Kahramanmaraş’ı ziyareti sırasında tanıdığını ifade ederek, "O dönemden vefatına kadar kendisinin yanındaydım. 15-16 yıl da el ele, omuz omuza, diz dize beraber yürüdük. Kimdi diye sorulduğunda merhum Erbakan Hocamız şahsı ile yerli fikri ile evrensel bir liderdi…

ERBAKAN HOCA'NIN ANILARI KİTAP OLDU

Necmettin Erbakan'ın anıları kitap oldu

Evrensel bir liderdi Erbakan Hocamızı en son ziyaret ettiğimde, Bize vasiyetiniz nedir?’ diye sordum, ’Ümmet size emanet.’ dedi. Ömrü boyunca bu gaye için, ülkemiz, İslam alemi ve ümmet için çalıştı. O tüm varlığını, ülkesine, vatanına milletine ve tüm İslam alemine adamış bir mücahitti. Böyle biliyor böyle şehadet ediyorum, mekanı cennet olsun" dedi.

Savunan Adam Erbakan

Yasin Hatipoğlu ise yaptığı konuşma sırasında duygulanarak zaman zaman sesi titredi. "Muhterem Hocamızla 40 yıl beraber olmanın izzetine eriştim" diyen Hatipoğlu şöyle konuştu: "Onu tanıdığım için etrafımızı çeviren zilletten kurtulduk. İzzet ile zillet arasındaki farkı o sayede anladık. Hocamızı tanıdığımda belediye başkanıydım. Çağırdı, bende davete icabet ettim. Yarabbi sana şükürler olsun. İyi ki çağırmış, iyi ki davete icabet etmişim. O ne yaptıysa Allah rızası için yaptı." Hatipoğlu, Refah Partisi’nin savunması sırasında Necmettin Erbakan için yazdığını söylediği ’Savunan Adam’ adlı şiirini okudu.

Erbakan'ın geride bıraktığı notlar kitap oldu

Davam isimli eserde,  Türkiye'nin ilk yerli motor fabrikasını kurarken yaşadığı ilginç olaylardan, Almanya'daki bir otelde yapılan gizli bir petrol toplantısında şahit olduğu konuşmalara, Saddam Hüseyin ile Bağdat'taki Başkanlık Sarayı'nın avizeli salonunda yaşadıkları diyalogtan, Amerikan savaş gemisine davet edilen Refah Partili milletvekillerine yapılan ilginç gösteriye, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında yaşanan mücadeleye kadar birçok tarihi anekdota yer veriliyor.

28 Şubat'ta Gülen "Beceremediniz artık bırakın" demişti

Necmettin Erbakan'ın anıları kitap oldu

28 Şubat döneminde Cemaat'in lideri Fethullah Gülen bugün AK Parti'ye gösterdiği tepkiyi göstermişti. Gülen Refahyol için dönemin gazete manşetlerine yansıyan "Beceremediniz artık bırakın" ifadelerini kullanmıştı.