En çok gelir elde eden ölü ünlü: Michael Jackson

michael

Ünlüler öldükten sonra da telif hakları sayesinde gelir yaratmaya devam ediyor. Forbes dergisi geçtiğimiz 12 ay içerisinde en çok gelir elde eden ölü ünlünün Michael Jackson olduğunu açıkladı.

140 MİLYON DOLARLIK GELİR SAĞLADI

2009 yılında 50 yaşında ölen Michael Jackson'ın son bir yıl içerisinde 140 milyon dolarlık gelir elde ettiği belirtildi. "Popun Kralı" olarak da bilinen Jackson'ın ölümünden sonra piyasaya sürülen Xscape albününün satışları oluşan gelire büyük katkı sağladı. Jackson, müzik dergisi Billboard'ın müzik ödülleri gecesinde de hologram olarak sahne almıştı.En çok gelir elde eden ölü ünlü: Michael Jackson

EN ÇOK GELİR ELDE EDEN İKİNCİ İSİM: ELVIS PRESLEY

En çok gelire sahip ikinci ölü ünlü ise 1977'de 42 yaşındayken kalp krizinden ölen Elvis Presley. 'Kral Elvis' 55 milyon dolarlık gelire sahip. Elvis adına Las Vegas'ta oynanan müzikalin neredeyse her matinesi için biletler yok satıyor.

SNOOPY'NİN YARATICISI ÜÇÜNCÜ SIRADA

Üçüncü sırada ünlü çizgi roman ve çizgi film Snoopy'nin yaratıcısı Charles Schulz var. Geçtiğimiz yıl 40 milyon dolarlık gelir elde eden Schulz 2000 yılında 77 yaşındayken hayatını kaybetmişti. Snoopy filmi Kasım ayında büyük bütçeli bir film olarak beyaz perdeye gelecek.

En çok gelir elde eden ölü ünlü: Michael Jackson