Altan Elmas: Konut fiyatları düşmüyor, yükseliyor

Türkiye’de konut fiyatlarının yüzde 20 civarında düştüğünü belirten haberler, son zamanlarda emlak gündemindeki yerini koruyordu. Altan Elmas, konuyla ilgili Ensonhaber Emlak'a yaptığı açıklamada bu iddiaları yalanladı.

Altan Elmas: Konut fiyatları düşmüyor, yükseliyor

“TAM TERSİNE YÜZDE 9.74’LÜK FİYAT ARTIŞI SÖZ KONUSU”

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, bu haberlerin doğru olmadığını belirterek, “Tam tersine son 1 yıl içerisinde kasım sonu itibariyle yüzde 9.74’lük bir fiyat artışı söz konusu“ diye konuştu.

“İNŞAAT SEKTÖRÜ TÜRKİYE’NİN LOKOMOTİFİ”

Elmas, konut sektörünün Türkiye’nin lokomotifi olduğunu ve sanayinin yüzde 30’unu ilgilendirdiğini bu nedenle de bütün Türkiye’nin sanayisini ve üretimini direkt etkilediğini belirtti.

“İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ GÖZÜMÜZ GİBİ MUHAFAZA ETMELİYİZ”

Türkiye’nin açıkladığı büyüme rakamlarını da değerlendiren Elmas, “Üçüncü çeyrek büyüme rakamlarında da bütün Türkiye yüzde 1.8 küçülmesine rağmen inşaat sektörü 1.4 büyüdü. İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisini taşıyan bir sektör olduğu ortaya çıkıyor ve gözümüz gibi muhafaza etmemiz gerekiyor. Yani bütüncül baktığımız zaman Türkiye ekonomisini ciddi anlamda taşımış bir sektörden bahsediyoruz."

Altan Elmas: Konut fiyatları düşecek mi VİDEO

Altan Elmas: Konut fiyatları düşmüyor, yükseliyor

“İNŞAAT SEKTÖRÜ 98 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLADI

İnşaat sektöründe istihdam artışı hakkında da düşüncelerini dile getiren Elmas, “ İnşaat sektörü 98 bin kişiye ilave istihdam sağlamıştır. Bu anlamda sektörün gerçeği budur.”

“BU YANLIŞ TÜM TÜRKİYE’YE YAPILMIŞ OLUR”

‘Konut fiyatları bütün Türkiye’de düşüyor’ ve ‘konut fiyatları dip yaptı’ şeklinde çıkan haberler üzerinden algı oluşturulmasının haksızlık olduğunu da ifade eden Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı, “Bunun üzerinden bir algı oluşturmak son derece büyük haksızlık olur. Büyük yanlış olur ve bu yanlış Türkiye’ye yapılmış olur. Sektöre yapılmış olmaz sadece” diye konuştu.

“FAİZLERİN GELDİĞİ RAKAM BÜYÜK FIRSATLAR SUNUYOR”

Konut fiyatlarının enflasyona paralel olarak artmaya devam ettiğini ve ilerki günlerde de artacağına dikkat çeken Elmas, “Çünkü konut kredi faizleri 0.80- 0.90 seviyesinde olduğu müddetçe konut fiyatlarının düşmesi mümkün değil. Konut fiyatlarının düşmesi için talep yetersizliği veya çok büyük arz fazlası olması lazım. Çok büyük arz fazlamız var mı? Hayır yok. Faizler de geçen seviyenin altında. Hatta 15 Temmuz öncesinin de altında. Tam tersine çok büyük fırsatlar sunuyor faizlerin geldiği rakam, hem de bankaların uyguladığı kredi maliyetleri. Kredi faizleri Sayın Cumhurbaşkanı’mızın çağrısıyla, sektörün de yapmış olduğu kampanyaların da etkisiyle 0.80- 0.90 seviyesinde gidiyor. İnşallah sıfıra gelir” ifadelerini kullandı.

Altan Elmas: Konut fiyatları düşmüyor, yükseliyor

SUR YAPI PEŞİNATLARI BÖLEREK KOLAYLIK SAĞLIYOR

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konut alım yaşının 31 olduğunu ve bu yaştaki kişilerin ev satın alma hedeflerinin doğru bir hedef olduğunu ifade etti. Bu anlamda cazip ve erişimi kolaylaştırıcı kampanyalar düzenleyen Sur Yapı, peşinatları bölerek konut almak isteyenlere kolaylık sağlıyor.

“CİDDİ ANLAMDA ERİŞİMİ KOLAYLAŞTIRIYORUZ”

Elmas ayrıca, “İmkanları sınırlıysa, birikmiş paraları yoksa bölüyoruz; sıfır peşinatlı yapıyoruz, düşük peşinatlı yapıyoruz, 1, 2, 3 yıl konutu teslim aldıktan sonrasına varan vadelerle peşinatları bölmeye çalışıyoruz. Konut kredileriyle de bir miktar yüklerini hafifleterek 0.70’lere kadar çekerek hatta 60 ayda sıfır faizlere kadar getirerek bizler de kendimiz finanse edebiliyoruz, bankalarla da anlaşıp yapabiliyoruz. Ciddi anlamda erişimi kolaylaştırıyoruz biz sektör olarak. Dolayısıyla konut alımı, talebi, önümüzdeki günlerde devam edecek" diye konuştu.