Edirne'de ciğerci ve köftecilerin gramajı fazla çıktı
DHA

Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, periyodik olarak gerçekleştirdiği denetimlere Saraçlar Caddesi ve Tahmis Meydanı’nda devam etti. Ekipler, Saraçlar Caddesi ve Tahmis Meydanı’nda bulunan ciğerci ve köftecilere yönelik gramaj denetimlerinde bulundu. Yapılan denetimlerde geçerli fiyat tarifesinde 150 gram olması gereken ciğer ve köfte porsiyonlarının birçok işletmede 150 gramın üstünde olduğu belirlendi. 150 gramdan az porsiyona sahip olan bir işletmeye ise cezai işlem uygulandı.

Edirne'de ciğerci ve köftecilerin gramajı fazla çıktı

Edirne’nin yurt dışından ve yurt içinden birçok turistin cazibe merkezi haline geldiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Şimdiki en büyük hedefimiz kaliteyi arttırmak; turistlerin Edirne’ye olan ilgilisini de canlı kılmak. Ciğer ve köftesiyle ünlü olan Edirne’de bu kaliteyi korumak istiyor; esnafımızla sık sık bir araya gelerek eğitimler veriyoruz. İşletmelerimiz belirli aralıklarla hijyen ve gramaj yönünden de denetleniyorlar. Fiyat tarifesine göre müşterisine daha fazla ciğer ve köfte sunan esnafımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Edirne'de ciğerci ve köftecilerin gramajı fazla çıktı

GRAMAJLAR AZ DEĞİL FAZLA ÇIKTI

Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Saraçlar Caddesi ve Tahmis Meydanı’nda ciğer ve köfte satışı yapan işletmelere gramaj kontrolü yaptı. Yapılan denetimlerde geçerli fiyat tarifesinde 150 gram olması gereken köfte ve ciğer porsiyonlarının 150 gramın üstünde olduğu belirlendi

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)