Donald Trump, ABD'de 6G teknolojisini görmek istiyor
ensonhaber.com

Son zamanlarda 5G ile ilgili haberleri sıkça okumaya başladık. Dünya genelindeki büyük şirketler, 5G alt yapısını kurmak için milyonlarca dolar para harcıyor. Akıllı telefon üreticileri ise ilk 5G destekli akıllı telefonlarını piyasaya sürmek için gün sayıyor.

Örneğin Samsung, Galaxy S10 serisini ve katlanabilir telefonunu tanıttığı etkinlikte, Galaxy S10'un 5G destekli bir modelini de açıklamıştı.

donald trump

TRUMP: 6G'Yİ İSTİYORUM

Daha 5G tam olarak hayatımıza girmemişken Donald Trump, ABD’nin en kısa zamanda 6G kablosuz teknoloji geliştirmesini istediğini söyledi. Donald Trump, kendi Twitter hesabından paylaştığı bir tweette şu ifadeleri kullandı: ''5G ve 6G'yi ABD'de en kısa sürede görmek istiyorum. Bu, mevcut teknolojiden daha güçlü, daha hızlı ve daha akıllı. Amerikalı şirketler bu konuda çaba göstermezse sektörün gerisinde kalacaklar. Geçmiş teknolojilere takılıp kalmamız için bir neden yok.''

6g

TRUMP ÇİNLİ ŞİRKETLERDEN ÇEKİNİYOR

Donald Trump attığı bu tweetle, başta Huawei olmak üzere diğer Çinli şirketlerin, 5G yarışında ABD'yi geçebileceklerinden duyduğu endişeyi de dolaylı yoldan dile getirmiş oldu. Trump, bu durumun farkında ve Amerikalı şirketleri Çinli şirketler ile rekabet etmeye çağırıyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji