Doğu Ekspresi'ne ek turizm treni geliyor
ensonhaber.com

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, son yıllarda bilet bulmakta güçlük çekilen, turistlerin ilgiyle seyahat ettiği Doğu Ekspresi'ne ek, bir de turizm treni organize edeceklerini söyledi.

Doğu Ekspresi'ne ek turizm treni geliyor

TURİSTİK AMAÇLI GİDENLER İÇİN EK TREN

Son dönemlerde yoğun ilgi gören Doğu Ekspresi ile ilgili önemli açıklamalar yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Doğu Ekspresi turizmle öne çıkmaya, turizm treni olmaya ve amacının dışında kullanılmaya başladı. Biz de diyoruz ki, o zaman amacına uygun bir tren daha organize edelim. Turistik amaçlı gidenler de o trenle seyahatlerini gerçekleştirsinler. Hem Doğu Ekspresi vazifesini görsün hem de yeni amacına uygun bir turizm treni daha yapalım." dedi.

Doğu Ekspresi'ne ek turizm treni geliyor

KISA SÜREDE HAYATA GEÇECEK

Bakan Ersoy, projenin kısa sürede hayata geçirileceğini belirterek, şöyle devam etti; "Turizm trenlerinin dünya genelinde çok meşhur birkaç destinasyonu var. Bizim bu hattımız da çok rahatlıkla uluslararası bir turizm destinasyonu haline gelebilir. Turizm treniyle, turistlerin tam taleplerini tamamıyla karşılayacak özellikte tren hizmete sokabilirsek, yabancı turistin ilgisini çekme açısından da faydası olur.

Doğu Ekspresi'ne ek turizm treni geliyor

Trenin turizme katkısını gerçekleştirmemiz lazım. Çok ciddi bir potansiyel var ve kendini ispat etti. Şimdi bizim bunu turizm treni haline getirmemiz ve çok da beklemememiz lazım.". dedi.