Diyarbakır’da teröristlerin katlettiği öğrenciler anıldı
İHA

Diyarbakır'da, 3 Ocak 2008 günü askeri servis aracının geçişi sırasında, bir dershane önünde bomba yüklü aracın patlatılması sonucu meydana gelen saldırıda yaşamını yitiren 6'sı öğrenci 7 kişi anıldı.

Prof. Dr. Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi üzerinde gerçekleştirilen anma törenine, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Ebubekir Bal ve Oya Eronat, kamu kurum müdürleri, olayda yaralananlar, hayatını kaybedenlerin aileleri ve öğrencilerin arkadaşları katıldı.

Diyarbakır’da teröristlerin katlettiği öğrenciler anıldı

"KANDİL'DEKİLER KANA DOYMADI"

Burada bir konuşma yapan olayda hayatını kaybeden Eren Şahin Eronat’ın annesi AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, bugün 7 kişinin şehadetini andıklarını söyledi.

Eronat, “Bunların 6’sı çocuktu, biri babaydı. Baba da kızını dershaneden alacaktı. Maalesef Kandil’dekiler kana doymadı, bu çocukların kanını içme yolunu tercih etti. Ama geçmiş yıllarda bazı ailelerin buralara gelemediğini de gördük. Temas kurduğumuz zaman 'efendim benim geride de çocuklarım var nasıl geleyim' diyen aileler oldu. Gittikçe bu korkular aşılıyor. Terör bitme noktasına geldi. İnşallah şehrimiz dana güzel şeylerle anılacak, Diyarbakır dünyanın en güzel şehirlerinden biri, Türkiye’nin de İstanbul’dan sonra en güzel şehri. Diyarbakır tarihi ile kültürü ile yeni dini motifleri ile bilim adamları ile anılsın istiyoruz.” dedi.

Diyarbakır’da teröristlerin katlettiği öğrenciler anıldı

"SİLAHLA SOPAYLA GELEN ZİHNİYETE KARŞI KALEM TUTTUK"

Patlamada ağır yaralanan ve şu anda Şırnak’ta diş hekimi olarak görev yapan Vedat Bora ise patlamada bugün 10. yılı geride bıraktıklarını söyledi. Bora, “11. yıla girdik. Ben o dönem liseye hazırlanıyordum, dershane öğrencisiydim. Ağır yaralandım. İki ay hastanede yattım, hayati tehlikesi olan ameliyatlar geçirdim. Sonrasında iyi bir lisede okumaya hak kazandım, tempodan uzak kalmama rağmen pes etmedim. Bugün diş hekimi olarak Şırnak’a atamam oldu. Pes etmedik, o gün biz dershaneye okul okumaya geliyorduk, sınavlara çalışıyorduk boş işlerle uğraşmıyorduk. O gün bir terör saldırısına maruz kaldık, 7 canımızı kaybettik, çoğumuz da belki pes etti ama ben pes etmedim, inadına bizim eğitim hakkımızı çalmaya çalışan zihniyete karşı pes etmedik, okuduk, bir yerlere geldik ve bugün Şırnak merkezi ben ilk tercih olarak verdim. Cudi ile Gabar’ın arasına gideceğiz teröre bir adım daha yakın oluyoruz belki ama hiç sıkıntı değil. Oradaki insanları hizmet etmeye gidiyoruz, memleketin her yeri bizim. İnsan gittiği yeri güzelleştiriyor, bize karşı silahla sopayla gelen zihniyete karşı biz kalem tuttuk, pes etmedik. Ben hekim olarak halkıma hizmet edeceğim, terörü bir kez daha lanetliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından patlamanın meydana geldiği yere karanfiller bırakıldı. Tören, okunan dua sonrası sona erdi.

Diyarbakır’da teröristlerin katlettiği öğrenciler anıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)