Dicle Elektrik'ten Diyarbakır'a 1 milyon liralık yatırım
AA

dicle

Şirketten yapılan açıklamada, tüketicilere kayıpsız ve kesintisiz enerji sağlamak amacıyla Ali Pınar, Yunus Emre ve Yeniköy Mahalleleri için yatırım çalışması başlatıldığı belirtildi.

DAHA KALİTELİ HİZMET

Söz konusu mahallerdeki bin 500 aboneye daha kaliteli hizmet vermek amacıyla harekete geçildiğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Diyarbakır'ın merkezdeki en kalabalık içesi olan Bağlar'a bağlı Ali Pınar, Yunus Emre ve Yeniköy Mahallelerinde 1 milyon liralık yatırım çalışması başlattık. 'Bağcılar Mahallesi Karanfil 7. Cadde ile Mardin Yolu Arası Yeraltı AG/OG ASOP Yapım İşi' olarak isimlendirilen yatırım çalışması ile yaklaşık 10 kilometrelik alçak ve orta gerilim hattı yer altına alınıyor. Yatırım bölgesindeki havai hatlar ise toplanıyor. Bölgede 150 adet yeni beton elektrik direği dikilirken daha önce yapıların içerisinde oldukları için her türlü müdahaleye açık bulunan sayaçlar, bu direklerin üzerine kurulmakta olan uzaktan okuma kapasitesine sahip panolara yerleştiriliyor. Ayrıca mevcut aydınlatma sistemi 200 yeni aydınlatma armatürü ile desteklenerek, cadde ve sokak aydınlatması artırılıyor."

Açıklamada, söz konusu yatırımla bölgede kayıt dışı elektrik kullanımının önlenmesinin de hedeflendiği belirtildi.

CAMİNİN ELEKTRİĞİ KESİLDİ

Yeni Şafak gazetesi, Fatih'teki Yavuz Selim Camii'nin borçlarından dolayı elektriğinin kesilip, aboneliğinin iptal edildiğini bildirmişti.

ŞİRKET AÇIKLAMA YAPTI

CK Enerji Boğaziçi Elektrik'ten yapılan açıklamada, "Yavuz Sultan Cami'nde ibadetin yerine getirilmesini engelleyecek hiçbir kesinti yapılmamıştır. Camide aydınlatma ve ses sistemini besleyen sayaçta enerji bulunmaktadır." denildi.

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Yapılan inceleme sonrasında söz konusu caminin Ocak 2018'den bu yana son ödemesi gelen toplamda 6 adet ısıtma ve klimadan kaynaklı fatura bedelini ödemediği ve toplam bedelin 18 bin 170 TL'ye ulaştığı tespit edilmiştir. Ödenmeyen borçlar nedeniyle kesme ihbarı bırakılmış ve cami imamı ve yetkilisi ile temasa geçilmiştir, ancak tarafımıza ödeme yapılmayacağı bilgisi verilmiştir. Nitekim daha sonra da ödeme yönünde hiçbir adım atılmamıştır. Tüm girişimlerin sonuçsuz kalması üzerine ödenmeyen borçlar nedeniyle camide ibadetin yerine getirilmesini engel teşkil etmeyen, sadece ısıtma-soğutma sağlayan sayacın enerjisi kesilmiştir. O tarihten bu yana da tarafımıza ödeme, borç yapılandırma gibi herhangi bir başvuru yapılmamıştır. Caminin sadece ısıtma-soğutmasını besleyen sayacın 14 Kasım 2018'de borcunun ödeneceği bilgisi verilmesi üzerine enerjisi tekrar verilmiştir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)