Decathlon, Fransa'da koşucu başörtüsü satamıyor
ensonhaber.com

Fransız spor malzemeleri firması Decathlon, başörtülü kadın koşucular için piyasaya sürmeyi planladığı ürünü, ülkedeki kamuoyu baskısı sonrası durdurdu.

LAİKLİĞE AYKIRIYMIŞ

Şirketten konuya ilişkin yapılan açıklamada, kararın, "görülmemiş tehditler" ve "hakaret dalgası" sonrası alındığı belirtildi. Fransız kamuoyunda tartışma yaratan ürün, bazı politikacılar tarafından ülkenin laik değerlerine aykırı bulundu.

BOYKOT EDİLMESİ İSTENDİ

Hatta bazı siyasetçiler, Decathlon markasının boykot edilmesi görüşünü dahi savundu. Dünya genelinde birçok ülkede mağazaları yer alan Decathlon, Fas'ta halihazırda bu ürünü satıyordu.

Decathlon, Fransa'da koşucu başörtüsü satamıyor

ÇALIŞANLAR FİZİKİ SALDIRIYLA TEHDİT EDİLDİ

Şirketin sözcüsü kararla ilgili olarak, RTL radyosuna yaptığı açıklamada, "Bu ürünü Fransa'da satışa sunmama kararı aldık." dedi. Fransız şirket, satış noktalarındaki bazı çalışanlarının hakaret ve hatta fiziki tehdide maruz kaldığını da duyurdu.

MACRON'UN SÖZCÜSÜ DE BOYKOTU SAVUNDU

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un parti sözcüsü olan Aurore Bergé de boykot kararını savundu ve "Değerlerimize karşı gelen bir markaya, ne kadın ne de bir vatandaş olarak artık güvenemem." dedi.

Fransa'da Müslüman kadınların kıyafetleri ile ilgili tartışmalar, daha önce de ülke geneline yayılmıştı. Ülkede, 2004 yılından bu yana başörtüsü, devlet okullarında ve kamu binalarında yasak durumda bulunuyor.