Darbe sanığı albay sanık binbaşıyı darbetti
AA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara'daki kritik kamu kurumlarına ateş eden helikopter pilotlarının da yargılandığı davanın sanıklarından eski albay Uğur Kapan'ın, savunmasında kendisini suçlayan ve örgüt elebaşını eleştiren sanık eski binbaşı Ersel Ersoy'a saldırdığı ortaya çıktı.

SAVUNMA YAPTILAR

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen Kara Havacılık Komutanlığı davasının 1 Kasım'daki duruşmasında sanık eski Bakım Taburu Komutan Yardımcısı kara pilot binbaşı Ersel Ersoy, esasa ilişkin savunma yaptı.

DARBECİ BİNBAŞI 'SUÇSUZUM' DEDİ

Darbe girişimini fark ettikten sonra kanunsuz bir eylemde bulunmadığını iddia eden Ersoy, suçsuz olduğunu savundu. Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlerden sanık eski kara pilot albay Uğur Kapan'ın da sorumlu olduğunu söyleyen Ersel, darbe girişiminin FETÖ'cü bir kalkışma olduğunu ifade etti.

Darbe sanığı albay sanık binbaşıyı darbetti
(FETÖ'den yargılanan albay ve binbaşı, darbe sonrası Hulusi Akar'ı Akıncı Üssü'nden Çankaya'ya getiren ekipteydi)

BİRBİRLERİNE GİRDİLER: ALÇAKLIK YAPMA

Duruşma arasında sanıkların tutulduğu nezarethanede, eski albay Uğur Kapan, savunmasında kendisini suçlayan Ersel'e saldırdı. Bu olaya ilişkin jandarma personelinin hazırladığı tutanakta, Kapan'ın, "Niçin böyle ifade veriyorsun, neden yalan söylüyorsun, alçaklık yapma." diyerek Ersel'in boğazını sıktığı bilgisine yer verildi. İkili arasında yaşanan kavgayı ayıran jandarma, gerekli disiplin işlemlerinin yapılması için durumu cezaevi yönetimine bildirdi.

ANKARA'DA TERÖR ESTİRMİŞLERDİ

MİT, Genelkurmay Başkanlığı, TÜRKSAT, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ateş eden ve darbecilere lojistik destek sağlayan helikopter pilotlarının da arasında bulduğu Kara Havacılık Komutanlığı davasına devam ediliyor.

Davanın 23 Mayıs'taki duruşmasında esas hakkında mütalaasını açıklayan savcı, 86 sanık için birer kez, 36 sanık için de 6 ila 29'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yanı sıra bazı suçlardan 5 bin 736'şar yıl hapis cezası istedi.

MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENMİŞTİ

Hakkında 29 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen sanıklar arasında, o dönem Genelkurmay Başkanı olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı Akıncı Üssü'nden Çankaya Köşkü'ne götüren eski pilot Albay Uğur Kapan da yer alıyor.

Olay tarihinde Etimesgut'ta konuşlu Zırhlı Birlikler Eğitim ve Tümen Komutanlığındaki Kara Havacılık Komutanlığına ait depolardan helikopterle mühimmat taşıdığı gerekçesiyle sanık Ersel Ersoy için de "anayasal düzeni ihlal" suçundan bir kez ağırlaştırılış müebbet hapis cezası istenmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)