Dağ kadrosundan şehre 350 terörist daha

pkk

Bu tespitlere göre 70 terörist halen ilçede. İstihbarat birimlerince Nusaybin’e yönelik hazırlanan değerlendirme raporunda, bölücü terör örgütünün şehir yapılanmasındaki mensuplarının çözüldüğü belirtildi.

Fevzi Kızılkoyun'un Hürriyet'te yer alan haberine göre; raporda PKK için Suriye ile geçiş ve lojistik destek sağlanması açısından Nusaybin’in kritik öneme sahip olduğu belirtilerek, “Bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın, Kobani’de de silahlı çatışmalara giren 20’si keskin nişancı 350’ye yakın kırsaldaki silahlı unsurlarıyla birlikte Nusaybin’de çatışmalara girdiği, gelinen noktada örgüt mensuplarının çoğunun etkisiz hale getirildiği, örgütün kırsal kadrosundaki çoğu kişinin çatışma bölgesini terk ettiği, 70’e yakın kırsal kadrosundaki örgüt mensubunun çatışma bölgesinde bulunduğunun değerlendirildiği, söz konusu bu kişilerinin çatışma bölgesinden kaçma planları yaptığı” görüşlerine yer verildi.

ÖLÜME TERK EDİYORLAR

PKK’nın şehir ve gençlik yapılanması YDG-H’nin hezimete uğramasından sonra lağvedildiği ve YPS adı ile yeni bir oluşuma gidildiği, örgütün dağ kadrosunun, YPS üyelerini çatışma bölgelerinde ölüme terk ettiği belirtildi.

Yakalanan, teslim olan ve öldürülen örgüt mensuplarının çoğunun YPS içerisinde yer aldığı vurgulanırken, aralarında çocuk yaşta kişilerin bulunduğu, çoğunun baskı ve zorla örgütte tutulduğu savunuldu.

Güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonlarda ön saflara YPS unsurlarının sürüldüğü, örgütün kırsal (dağ) kadrosunda bulunan unsurlarının ise sürekli yer değiştirdikleri veya kaçtığı kaydedildi.