Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mescid-i Aksa açıklaması
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs'te Mescid-i Aksa ekseninde yaşanan gerilimle ilgili olarak İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile telefonda görüştü.

"KISITLAMA OLMADAN GİRİLMELİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Harem-i Şerif'in tüm İslam dünyası için önem taşıdığını, girişte İsrail askerlerinin metal dedektörle arama yapma uygulamasının en kısa sürede kaldırılması ve gerilimin son bulması gerektiğini söylediği bildirildi.

"OLAYDAN DERİN ÜZÜNTÜ DUYDUK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin ile yaptığı telefon görüşmesinde, 14 Temmuz'da Harem-i Şerif'te vuku bulan ve can kayıplarının yaşandığı hadisenin kaygı verici olduğuna işaret ederek, olaydan ve can kayıplarından derin üzüntü duyduğunu belirtti.

Erdoğan, din ve ibadet özgürlüğü çerçevesinde Müslümanların Mescid-i Aksa'ya hiçbir kısıtlama olmaksızın girebilmeleri gerektiğini ifade etti.

ERDOĞAN, MAHMUD ABBAS'LA DA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Filistin'e yönelik hak ihlalleriyle ilgili Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile de bugün bir telefon görüşmesi yaptı.

Sabah saatlerinde gerçekleşen görüşmede, başta Kudüs'te olmak üzere ihlallerin giderek yoğunlaşmasının kaygı verici olduğu vurgulandı.

KISITLAMALAR KABUL EDİLEMEZ

Mescid-i Aksa'ya girişe kısıtlamalar getirilmesinin kabul edilemeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in İslami karakterinin ve kutsiyetinin korunmasının tüm İslam dünyası için önem taşıdığına dikkati çekti.

MAHMUD ABBAS'TAN TEŞEKKÜR

Filistin Devlet Başkanı Abbas da görüşme vesilesiyle Filistin konusundaki duyarlılığından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mescid-i Aksa açıklamasıFOTOĞRAF: ARŞİV

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mescid-i Aksa açıklaması

İsrail polisi Mescid-i Aksa cemaatine saldırdı VİDEO

İsrail polisi Mescid-i Aksa cemaatine saldırdı haberi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mescid-i Aksa açıklaması

İsrail Mescid-i Aksa'yı ibadete açtı haberi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mescid-i Aksa açıklaması