Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakü'de
İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak 'Can' ile TSİ 11.30'da Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakü'de

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI ALİYEV KARŞILADI

Haydar Aliyev Havalimanı'nda karşılanan Erdoğan daha sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından resmi törenle karşıladı. Resmi törenin ardından iki lider baş başa görüşmeye geçti.

Başkan Erdoğan, Azerbaycan'da VİDEO

GÖRÜŞME YAPILDI

Gençlik Cumhurbaşkanlığı Konutunda gerçekleşen görüşmede Erdoğan ve Aliyev, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığa dayanan dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin tüm alanlarda başarıyla gelişmesinden duyulan memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakü'de

ŞEHİTLİKLERİ ZİYARET ETTİLER

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in kabri ile Türk ve Azerbaycan şehitliklerini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gençlik Sarayı'nda 1 saat 10 dakika süren baş başa görüşmelerinin ardından, Haydar Aliyev'in kabrinin bulunduğu Fahri Hıyaban Devlet Mezarlığı'na geçti.

Haydar Aliyev'in anıt mezarına çelenk bırakan Erdoğan ve Aliyev, daha sonra 20 Ocak Şehitleri'nin yer aldığı Bakü Şehitler Hiyabanı'nda da Ebedi Ateş Anıtı'na çelenk bıraktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakü'de

TÜRK ŞEHİTLERİN MEZARLARINA KARANFİL

Bakü Türk Şehitliği'ne de geçen iki Cumhurbaşkanı, buradaki anıta çelenk koydu ve anıt defterini imzaladı. Erdoğan, anıt şeref defterine, "Aziz şehitlerimiz, bundan tam bir asır önce mübarek kanlarınızla yazdığınız büyük zaferi ve Bakü'nün kurtuluşunu bugün büyük bir coşkuyla idrak ediyoruz. Bizlere emanet bıraktığınız kardeşliğimizi çok daha ileri taşımak için Türkiye ve Azerbaycan olarak var gücümüzle çalışıyoruz. 1991 yılında tekrar bağımsızlığını ilan eden Azerbaycan ülkemizin de desteği ile bölgesinin istikrar ve güven sembolü olarak her alanda büyük başarılara imza atıyor. Ruhunuz şad olsun." yazdı.

Erdoğan Aliyev’in kabrini ve şehitlikleri ziyaret etti VİDEO

BAKÜ'NÜN KURTULUŞUNUN 100. YIL DÖNÜMÜ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte Kafkas İslam Ordusu'nun teşkili ve Bakü'nün kurtuluşunun 100. yıl dönümü törenlerine katıldı. Törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakü'de

"YUKARI KARABAĞ SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR"

Bu törende bir de konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Karabağ sorununadadeğinerek, "Yukarı Karabağ sorununun çözülmesi, Ermenistan ile ilişkilerimizin düzelmesinin olmazsa olmaz şartıdır, bu böyle bilinmelidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakü'de

"BİZE VEREBİLECEKLERİ TARİH DERSİ YOKTUR"

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan sadece 25 yıl önce Hocalı'da yaşananların, Yukarı Karabağ'da katledilenlerin hesabını vermeyenlerin, katilleri kahraman ilan edenlerin bize verebilecekleri hiçbir tarih dersi yoktur. Kardeşimizin topraklarının yüzde 20'sini işgal altında tutanların, 1 milyondan fazla kardeşimizi öz yurduna dönmekten alıkoyanların bizden sınırlarımızı açmamızı beklemeleri boşunadır, beyhudedir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakü'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakü'de

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)