Çobanlık yapan yıldız güreşçi Hamza Balkan şampiyonu

Toros Dağları'nın eteklerinde hayvancılıkla geçimini sağlayan Yörük bir ailenin oğlu olan ve güreş dışında kalan zamanlarda ailesinin yanında çobanlık yapan 13 yaşındaki Hamza Zopalı, bu yıl üst üste 5 kez elde ettiği Türkiye şampiyonluğunun ardından Balkan Şampiyonası'nda da birincilik kürsüsünü kimseye bırakmadı.

Güreşçi ağabeyleriyle birlikte köylerinde çobanlık yaparken henüz çocuk yaşlarda bu sporla tanışan Hamza, ağabeylerinin yönlendirmesiyle Mersin Güreş Eğitim Merkezi'nde profesyonel güreş eğitimine başladı.

Hem çobanlık yaptı hem de Balkan şampiyonu oldu

Çobanlık yapan yıldız güreşçi Hamza Balkan şampiyonu

Merkezde 3 yıldır eğitim alan Hamza, bu yıl içerisinde 13-14 Yaş Okullararası Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası, 11-13 Yaş Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası, doktor raporu ile bir üst yaş grubunda mücadele ettiği 14-15 Yaş Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası, 11-13 Yaş Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası ve yine doktor raporuyla katıldığı 14-15 Yaş Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası'nda birincilik elde etti.

Son olarak Bursa'da 14-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 2. Balkan Güreş Şampiyonası minik erkekler kategorisinde şampiyon olan Hamza Zopalı, büyükler kategorisinde dünya şampiyonluğu ve olimpiyatlarda altın madalya kazanmak istiyor.